Damso reageert voor het eerst sinds ‘ontslag’ KBVB: “Bedankt voor de promo, mannenhaters en feministes!”

Damso reageert voor het eerst sinds ‘ontslag’ KBVB: “Bedankt voor de promo, mannenhaters en feministes!”

Rapper Damso had normaliter het WK-lied voor de Rode Duivels verzorgd, maar werd na klachten omtrent vrouwonvriendelijke teksten door de KBVB aan de kant geschoven. Nu reageert hij voor het eerst op zijn ‘ontslag’ en dat doet hij op een opmerkelijke manier. “Bedankt voor de promo, mannenhaters en feministes!”

Damso kwam deze week zwaar onder vuur te liggen nadat de Vrouwenraad een open brief publiceerde gericht aan de sponsors van de KBVB. In die open brief werd opgeroepen om een einde te maken aan de samenwerking met de rapper, die in oudere nummers sterk vrouwonvriendelijk uit de hoek komt. Naar aanleiding van deze heisa besloot de Voetbalbond de samenwerking met de rapper stop te zetten.

“Bedankt mannenhaters en feministes”

“Mannen en vrouwen, mannenhaters en feministes, ik vergeef jullie en bedank jullie voor deze heisa rond mij.” Zo begint Damso zijn eerste echte reactie sinds hij ‘ontslagen’ werd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

“Deze promo is precies wat ik nodig had voor mijn album ‘Lithopédion’ dat uitkomt op 15 juni van dit jaar. Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik kan de woorden niet vinden … het is zo cool”, gaat hij ironisch verder. Om vervolgens af te sluiten met: “Ik kus je innig waar het goed voelt. Jouw zeer geliefde Damso.”

Onderaan de boodschap post hij de hoes van zijn aanstaande single Humains, het nummer dat hij gemaakt heeft als WK-lied. Hij zal dit nummer waarschijnlijk dus alsnog uitbrengen.

Lees hier het volledige bericht, in het Frans:

Gesponsorde artikelen