Dan toch een band die wil spelen op Trumps inauguratie. Maar …

Dan toch een band die wil spelen op Trumps inauguratie. Maar …

Donald Trump heeft moeite met het aantrekken van topartiesten en beroemdheden voor Inauguration Day, vandaag over een week. Maar het Trump Team is er nu wel in geslaagd een band te boeken.

Het gaat om de B Street Band, een coverband die liedjes van Bruce Springsteen speelt.

De groep doet dat al sinds 1980. Ze zal optreden tijdens het Garden State Gala op 19 januari. Ze deed dat eerder al op de inauguratie van Chris Christie, toen die gouverneur werd van New Jersey in 2009.

Het team van de aankomende president is al maanden nu naarstig op zoek naar wereldsterren die willen optreden tijdens de inauguratie op 20 januari. Maar niemand lijkt toe te happen.

Make cover bands great again

Er wordt zelfs geld geboden aan artiesten. Dat is een breuk met het verleden: normaal gesproken krijgen artiesten hooguit een onkostenvergoeding. Ook wereldsterren als Beyoncé, die in 2013 optrad bij de beëdiging van Obama, en Aretha Franklin (2009) kregen alleen een kleine productiekosten- en reiskostenvergoeding.

Maar team Trump is gages van miljoenen dollars aan het beloven voor wie wil spelen.

Springsteen zelf heeft Trump omschreven als een “flagrant, toxic narcissist.” Wellicht krijgt hij een tweet om zijn oren van de bijna-president waarin die hem “zwaar overroepen” zal noemen. En uiteraard: Let’s make cover bands great again!

Gesponsorde artikelen