Dan toch: #MeToo-boegbeeld Asia Argento bekent dat ze seks had met 17-jarige acteur

Dan toch: #MeToo-boegbeeld Asia Argento bekent dat ze seks had met 17-jarige acteur

In tegenstelling tot wat ze eerder beweerde, heeft actrice Asia Argento, een van de boegbeelden van de #MeToo-beweging, nu toegegeven dat ze wél seks heeft gehad met acteur Jimmy Bennett. Ze besefte zich op dat moment niet dat hij nog maar 17 was, zei ze.

In een interview met de Italiaanse tv-zender La7 zei ze gisteravond dat Bennett haar indertijd overrompelde. Ze hadden afgesproken voor een auditie in een hotel in Californië. “Hij besprong me en ik verstijfde”, zei ze bij La7.

De twee hadden in 2013 afgesproken voor een auditie. Bennett was toen 17 jaar. “Hij besprong me”, zei Argento zondagavond op de Italiaanse zender La7. “Ik bevroor.”

Ze besefte zich op dat moment niet dat hij nog maar 17 was, zei ze. Het was de eerste keer in tien jaar tijd dat ze hem zag. In 2004 speelde Bennett haar zoon in de film The heart is deceitful above all things.

De twee vechten hun conflict uit via de media. Tot nu toe ontkende Argento dat ze seks hadden gehad. The New York Times schreef in augustus dat Bennett Argento had afgeperst vanwege seksueel misbruik in 2013. Hij was 17 en zij 37 toen ze elkaar ontmoetten. Argento zei dat Bennett haar onverwacht had benaderd nadat zij filmproducent Harvey Weinstein van verkrachting had beschuldigd. Hij zou 3,5 miljoen dollar van haar hebben geëist.

‘Verloren ziel”

In eerdere interviews zei Argento dat de verhouding tussen de twee altijd zuiver vriendschappelijk was geweest. Ze kenden elkaar al jaren. Haar toenmalige vriend, voormalig tv-kok Anthony Bourdain, zou uit eigen beweging 380.000 dollar aan Bennett hebben betaald, niet als genoegdoening, maar omdat Bennett geldproblemen had.

Gisteravond beschuldigde Argento hem van chantage. Ook zei ze dat ze medelijden voor Bennett voelt en hem als een “verloren ziel” ziet, omdat hij geen succes had met zijn carrière als acteur.

Gesponsorde artikelen