Daniel Cormier maakt komaf met Lewis en kijkt vooruit naar Lesnar: “Breng je WWE-titel maar mee!”

Daniel Cormier maakt komaf met Lewis en kijkt vooruit naar Lesnar: “Breng je WWE-titel maar mee!”

Daniel Cormier heeft tijdens UFC 230, zoals verwacht, redelijk snel komaf gemaakt met Derrick Lewis. Na iets meer dan twee minuten in de tweede ronde dwong hij Lewis tot opgeven. Maar meteen waren alle ogen al gericht op de toekomst, want met z’n kamp tegen Brock Lesnar heeft Cormier een waar supergevecht in het verschiet. “Lesnar, breng je WWE-titel maar mee als je naar mijn wereld komt.”

Een echte kans leek Derrick Lewis niet te hebben tegen de double champ Daniel Cormier. De verschroeiende rechter van ‘The Black Beast’ gaf ‘m volgens sommigen dan wel een puncher’s chance (een boksterm die stelt dat, ondanks dat je opponent veel beter is, je altijd de kans hebt dat je met één goede slag de wedstrijd kan winnen), maar dat bleek niet voldoende. Cormier haalde Lewis meermaals neer en dwong ‘m met een rear naked choke tot opgeven.

WWE

“Ik denk dat een hele hoop mensen moeten begrijpen dat ik dit al negen jaar doe, acht jaar daarvan voor titels”, liet Cormier optekenen in z’n post-fight interview. “Dus je verrast me niet. Ik kom hier en ik doe m’n ding. Als je een puncher’s chance hebt, zoals ik al zei, dat is niet genoeg. Je moet een van de besten in de wereld zijn om het zelfs maar tegen me te kunnen opnemen. En Derrick is goed, maar hij is nog niet op dat niveau.”

In dat interview werd er natuurlijk ook gepolst naar Brock Lesnar, z’n waarschijnlijke volgende tegenstander: “Brock Lesnar, als je komt, breng dan je gloednieuwe WWE-titel maar mee. Want ik wil ook wel WWE-kampioen zijn. Let’s go, Brock! Bring that belt with you when you come to my house.” Brock Lesnar staat nog onder contract bij de WWE en veroverde er vrijdagavond, op hun gecontesteerde Crown Jewel-event in Saoedi-Arabië, nog de vacante WWE-titel.

UFC 235

Ook op de persconferentie na de match ging het natuurlijk over het supergevecht. UFC 235 lijkt op het perfecte moment te komen voor Cormier, die al aangaf op pensioen te willen gaan met z’n verjaardag op 20 maart. “Jep, dat kan het retirement fight worden voor oude ‘DC’. Het is gek hé, als je erover nadenkt”, zei Cormier. “Je hebt het over de mogelijkheid om te stoppen op een absoluut hoogtepunt. Headlinen in Vegas tegen Brock Lesnar, net voor ik 40 word, twee weken voor m’n verjaardag.” Cormier lijkt er zeker van: “2 maart 2019 zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat jullie me zien vechten in de octagon.”

Cormier had in het verleden maar weinig goed over Lesnar te zeggen, maar strooide op de persconferentie nu wel met complimenten. “Hij kan me zeker op de proef stellen. Hij is een grote, sterke gast. Zijn worstelen neemt eigenlijk mijn grootste voordeel tegenover veel vechters weg. Hij is een NCAA-kampioen in het worstelen. […] Brock is een beest. Ik weet ik dat veel trashtalk over hem, maar hij is een levensecht beest. Hij is iemand die me echt zal pushen, en ik kijk er naar uit.”

Jon Jones

Het leek er even op dat Cormier nu al gestript ging worden van z’n UFC-titel bij de light heavyweights, maar hij kreeg z’n twee belts na de kamp toch om de schouders gehangen. Al is hij niet meteen zinnens z’n titel bij de light heavyweights te gaan verdedigen. Enkel voor Jon Jones wil hij nog een uitzondering maken. Maar die gooide eerder dan weer olie op het vuur door te zeggen dat er “geen reden is om hem een gevecht te gunnen”.

Bekijk hieronder nog eens hoe Cormier komaf maakte met Lewis:

Gesponsorde artikelen