‘Dark Phoenix’ heeft het slechtste openingsweekend van eender welke ‘X-Men’-film ooit

X-Men Dark Phoenix
Dark Phoenix

Dark Phoenix is in première gegaan, maar kende toch een première in mineur. De nieuwste X-Men-film kreeg af te rekenen met vernietigende reviews, maar ook qua bezoekers stelde Dark Phoenix teleur. Zo kende de film het slechtste openingsweekend uit de geschiedenis van X-Men-films.

Dark Phoenix, de nieuwste film uit de X-Men-reeks, stelt op verschillende vlakken teleur. De film werd groots aangekondigd en werd al maandenlang geteased, maar nu hij er is, blijven fans toch vooral op hun honger zitten. Maar ook de makers hadden ongetwijfeld beter verwacht.

“Dieptepunt van de X-Men-franchise”

X-Men Dark Phoenix poster
Dark Phoenix

In de eerste plaats zijn de reviews van de film (om het nog zacht uit te drukken) teleurstellend. De film wordt afgedaan als “teleurstellend”, “saai” en een “dieptepunt van de X-Men-franchise”. Op RottenTomatoes, waar de scores van verschillende recensenten gebundeld worden, haalt de film een schamele 23 procent van positieve commentaren. (Onze review van Dark Phoenix lees je hier.)

Maar het zijn niet enkel de recensenten die teleurgesteld zijn in Dark Phoenix. Ook de fans lijken de film maar matig te smaken. Op IMDb, waar fans hun rating kunnen geven, moet de film zich tevreden stellen met een score van 6,1, waar andere films uit de reeks steevast boven de 7 scoorden.

Slechtste openingsweekend

En het is niet enkel de kwaliteit die teleurstelt, maar ook de cijfers van de film zijn niet wat je van een X-Men-film zou verwachten. Waar de films van X-Men normaal goed scoren in hun openingsweekend, haalt Dark Phoenix ook daar een teleurstellende score.

De box-office voor het openingsweekend in de Verenigde Staten bleef zo steken op 33 miljoen dollar (29 miljoen euro). Daarmee doet het nog een pak slechter dan The Wolverine (2013) die met 53,1 miljoen dollar (47 miljoen euro) het slechtste openingsweekend tot nu toe had. De cijfers voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend, maar of die de situatie zullen rechttrekken, is onwaarschijnlijk.

De best scorende films uit de X-Men-franchise zijn opvallend genoeg de Deadpool-films. Deze spin-offs van de originele X-Men-reeks waren in hun openingsweekend goed voor cijfers van 132 miljoen dollar (Deadpool) en 125 miljoen dollar (Deadpool 2).

Dark Phoenix

Sophie Turner Dark Phoenix
Dark Phoenix

Met Dark Phoenix komt er mogelijk een einde in mineur voor de X-Men-reeks. Het lijkt er namelijk op dat Dark Phoenix de laatste X-Men-film zal zijn, waardoor de filmreeks op een dieptepunt eindigt. Maar deze cijfers zullen er misschien voor zorgen dat er toch nog een film zal volgen.

In Dark Phoenix zijn de hoofdrollen onder andere weggelegd voor James McAvoy (Professor Charles Xavier), Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique) en Sophie ‘Sansa Stark’ Turner (Phoenix).

Bekijk hier de trailer van Dark Phoenix:

Gesponsorde artikelen