Da’s durven! Alweer een militair geschorst omdat hij waagde een beker soep te halen … tijdens zijn pauze

“Ons lunchpakket bestaat uit wat boterhammen met salami. Daar trek ik het geen hele dag mee.” Dat heeft een 32-jarige militair gezegd die dinsdag naar huis werd gestuurd omdat hij tijdens zijn pauze om een beker soep ging. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 

Noedelsoep halen tijdens je pauze is volledig uit den boze. Voor een militair toch, zo blijkt. Een 32-jarige soldaat werd er dinsdag zelfs voor naar huis gestuurd. “Mijn baas vond het niet kunnen dat ik met een zakje over straat liep”, vertelt de militair aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb me geëxcuseerd en dacht dat de kous daarmee af was.” Niets bleek minder waar. Hij moest zijn materiaal inleveren en werd voorlopig geschorst.

“Als mensen ons koffie aanbieden, nemen we die toch ook aan? Wat is het verschil met soep kopen om de hoek? Wat is het verschil?”, vraagt de militair zich nog af. “Ik snap het niet.” Na het incident met de ‘shoppende soldaat’ die tijdens de feestdagen een cadeautje ging kopen bij Rituals, is de steun van collega’s enorm groot geworden.

Volgens de man vreest zijn baas gewoon dat er opnieuw heisa zou ontstaan. “Maar ik vind dit niet hetzelfde. Ik ben gewoon tijdens mijn lunchpauze eten gaan kopen. Niemand heeft me ook ooit gezegd dat dit niet mag. We doen het allemaal”, zegt hij nog aan HLN.