‘Dash & Lily’ staat nu op Netflix: hoofdrolspelers leerden elkaar beter kennen door een notitieboekje

Goed nieuws voor de fans van verfilmingen van boeken, want Dash & Lily is sinds vandaag volledig terug te vinden op Netflix. De serie is gebaseerd op de boekenreeks Dash & Lily’s Book of Dares van Rachel Cohn en David Levithan, en zorgt voor acht afleveringen kerstsfeer.

In de boekenreeks en de Netflix-serie leren Dash en Lily elkaar kennen via een notitieboekje. En dat hebben acteurs Austin Abrams en Midori Francis ook gedaan. De twee moesten er namelijk in slagen om hun chemie duidelijk te maken via voice-overs, want ze zijn (bijna) niet samen op het scherm te zien.

“Het klikte direct”

“We hebben een notitieboekje gedeeld, waarin we persoonlijke dingen over onszelf deelden”, vertelde Abrams aan Entertainment Weekly. “Het klikte direct”, vulde Francis aan. “Je kon onmiddellijk merken dat we ons allebei serieus voor de reeks wilden inzetten.”

“We hebben vaak ’s avonds laat met elkaar gepraat. En het was heel gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat hij bij me was. Heel wat scènes speelden we alleen, maar we hadden de voice-over in ons hoofd, dus het is heel gemakkelijk om in te beelden dat die persoon echt bij je is.”

https://www.youtube.com/watch?v=AmW5GO6btMM&ab_channel=Netflix

New York in vol Kerst-ornaat

“We hebben Dash & Lily op locatie opgenomen in de herfst en winter van 2019″, vertelt maker Joe Tracz (A Series Of Unfortunate Events). “We hebben op zoveel van m’n favoriete plekjes opgenomen, zonder idee van hoe de stad er nu zou uitzien.”

“Ik mis die versie van New York. Maar ik ben zo dankbaar dat ik dit verhaal nu met de wereld mag delen. De film is een romantische komedie die (net als Lily) extreem hoopvol is. Terwijl die (zoals Dash) beseft dat het niet altijd even makkelijk te geloven is.”

“Net als Lily heb ik altijd in de liefde geloofd, en in de kracht van liefdesverhalen die je kunnen inspireren en opbeuren. Ik hoop dat dit seizoen Dash & Lily dat voor jullie kan doen. Dus, alsjeblieft, warm wat chocomelk op, haal je gezelligste trui uit de kast, en kom naar New York voor de feestdagen … al is het alleen maar in je dromen.”

Dash & Lily is volledig terug te vinden op Netflix. Al klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...