Dat is schrikken! Australiër vindt meterslange slangen in zijn toiletpot

In Australiê heeft een man uit Queensland een wel heel speciale ontdekking gedaan in zijn toiletpot. Die was namelijk volledig gevuld met slangen. En niet gewoon een kleintje. Nee, er zaten twee meterslange pythons in verscholen.

De twee slangen horen tot de familie van de tapijtpythons, een niet-giftig type wurgslang. Normaal gezien laten ze mensen met rust, maar het moet toch schrikken geweest zijn voor de eigenaar, want het gaat wel degelijke om grote dieren. Het ene exemplaar bleek uiteindelijk zo’n 3 meter lang te zijn, de tweede had een lengte van 2,4 meter.

Zeldzaam

Dierkunde-student Elliot Budd had als vrijwillige slangenvanger de eer om de twee dieren uit de toiletpot te vissen. Hij vertelt aan nieuwssite Mashable dat dit toch wel een heel apart verhaal is. “Ik heb met enkele andere vrijwilligers gepraat, en het is wel degelijk al eerder gebeurd. Maar het valt toch maar eens om de paar jaar voor.”

Volgens Budd wordt hij vooral opgeroepen om slangen te verwijderen van daken, uit tuinhuisjes, of onder huizen. “Een tijdje terug zat er een op een automatische garagedeur. Toen ik die deur naar beneden liet schuiven, viel de slang zelfs bijna op me”, vertelt hij. Maar in een toiletpot? “Dat is wel degelijk zeldzaam. Waarschijnlijk waren ze gewoon op zoek naar een vochtigere omgeving, omdat het in de omgeving al een tijdlang extreem droog is.”

Meer
Lees meer...