Dat willen wij ook! Overschot in Franse supermarkten wordt verplicht weggeschonken

Dat willen wij ook! Overschot in Franse supermarkten wordt verplicht weggeschonken

Frankrijk wil voedselverspilling een halt toe roepen. Daarom verplicht het supermarkten om overschotten weg te schenken aan hulporganisaties of er een ander doel voor te vinden, zoals bijvoorbeeld veevoeder.  In ons land kan het weggeven van overschotten gratis, maar het blijft op vrijwillige basis.

Nu worden overschotten van supermarkten, en dat gaat om enorme hoeveelheden, vaak gewoon weggegooid of zelfs moedwillig vernietigd. Zo wordt perfect eetbaar voedsel overgoten met bleekwater, zodat mensen er zeker niet meer van kunnen eten.

Grote winkels in Frankrijk zullen worden verplicht binnen het jaar een contract af te sluiten met hulporganisaties. Wie dat aan zijn laars lapt, kijkt aan tegen een boete van 75.000 euro.

Nu hopen dat het voedsel snel goed terecht komt. En o ja, wanneer zijn wij aan de beurt? Want als kleine zelfstandige te moeten betalen om voeding weg te schenken, dat is toch te zot voor woorden.

De supermarkten zijn zelf niet zo blij en zeggen dat ze al veel weggooien én dat zij niet zoveel weggooien als de gezinnen. Iets waar wij ook wel schuldig aan zijn: voor maar liefst 630 euro per jaar.

Gesponsorde artikelen