Dave Grohl breekt been in Zweden, maar Foo Fighters lijken wel gewoon naar Pinkpop en Rock Werchter te komen

Dave Grohl breekt been in Zweden, maar Foo Fighters lijken wel gewoon naar Pinkpop en Rock Werchter te komen

Ongure wolken pakten zich samen boven de festivalterreinen van Pinkpop en Rock Werchter, want plots werd het heel onzeker of Foo Fighters wel zullen kunnen optreden.

Op Pinkpop zijn ze de grote afsluiter op zondag en hebben ze twee uur toegemeten gekregen. Op Rock Werchter zijn ze zelfs dé grote reden waarom Rock Werchter hun hele festival met een week verplaatste. De afsluiter op donderdag, de eerste keer Foo Fighters op Rock Werchter in tien jaar en een stevig slot van tweeënhalf uur op de Main Stage van Rock Werchter dat nu een gapend zwart gat dreigt te worden, want frontman Dave Grohl heeft zijn been gebroken. Maar laten we niet te vroeg roepen en updates afwachten.

Voorlopig gaan we er gewoon vanuit dat de geplande shows zullen doorgaan. Op tournee met een gebroken been is eerder al niet onoverkomelijk gebleken – Florence Welch en Richard Hawley hebben het alleszins al gedaan – en in het geval van Foo Fighters lijkt er met het afzeggen van een grote festivaltournee gewoon te veel geld gemoeid. Maar bij Rock Werchter mogen ze wel stilaan beginnen nadenken over een plan B, gewoon voor de zekerheid, want zo 2,5 uur Dave Grohl op een stoel: we kunnen het ons niet voorstellen. (update: misschien toch wel, want hier vind je enkele must see beelden van gisterenavond, toen Dave gewoon verder speelde)

Been gebroken

Foo Fighters hadden vanavond een concert in Ullevi Stadium te Zweden moeten geven, maar moesten dit voortijdig afbreken. Grohl viel al bij het tweede nummer – Monkey Wrench – van het podium. “I think I really broke my leg”, vertelde hij het publiek nog voordat hij werd afgevoerd.

Maar de held die hij is, weigerde zich hierbij neer te leggen. Terwijl zijn kompanen enkele covers afwerkten, werd Grohl verzorgd. Later keerde hij nog terug en probeerde hij het concert verder te zetten vanop een stoel. Uiteindelijk perste hij er nog dertien nummers uit – respect Dave – maar het concert moest toch nog vroeger dan gepland gestaakt worden.

Ja of neen?

Wat de gevolgen hiervan zijn voor de komende shows is nog niet duidelijk. Volgens één bron – het Nederlandse dagblad 1Limburg – heeft Jan Smeets, de organisator van Pinkpop, contact gehad met het management van Foo Fighters en gaat de show op Pinkpop zondag gewoon door, maar verdere bevestiging is daar voorlopig niet van te vinden.

Rond middernacht tweette Pinkpop dan weer dat er contact was met de band, maar dat er nog niets officieel bekend is, want de reactie van Jan Smeets als voorbarig lijkt af te doen.

Gesponsorde artikelen