Dave Grohl fantaseert luidop over een Foo Fighters-film en hij wil dat een vrouw hem vertolkt

Dave Grohl fantaseert luidop over een Foo Fighters-film en hij wil dat een vrouw hem vertolkt

Foo Fighters-frontman Dave Grohl kreeg onlangs de vraag wie hem zou moeten spelen als er ooit een film komt over de band. Hij koos voor een ster uit de horrorklassieker ‘The Shining’ en het gaat niet om Jack Nicholson, zelfs niet om een man.

Of Dave Grohl af en toe graag een horrorfilm kijkt, is niet geweten. Maar op bovenstaande vraag antwoordde de Foo Fighters-baas op het Amerikaanse radiostation KLOS 95.5 meteen dat hij graag zou zien hoe Shelley Duvall hem zou vertolken. Zij speelde in The Shining de doodsbange vrouw die met haar geschifte man vast zit in een afgelegen hotel.

“Ik ga voor Shelley Duvall”, zei Grohl. “Ze schreeuwt ‘blijf van me weg, blijf van me weg’. Zo ben ik. Zo ben ik helemaal.”

(Vorige maand namen de Foo Fighters nog een 10-jarige fan mee op het podium om dit Metallica-lied te spelen.)

Jack Nicholson als Taylor Hawkins

Grohl suggereerde ook dat zijn rechterhand, Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins, vertolkt zou moeten worden door de acteur die de dolgedraaide echtgenoot speelt, Jack Nicholson.

“Dat weet ik zo nog niet”, antwoordde Hawkins geamuseerd. “Zijn zij niet dood? Dat meende ik niet.” Grohl wordt al enige tijd door fans vergeleken met Shelley Duvall en hij ziet er zelf de humor wel van in.

(Meer over de recente Nirvana-reünie met bassist Krist Novoselic lees je hier.)

Niet overtuigd? Op deze foto’s lijken Grohl en Duvall wel broer en zus:

Geen langspeelfilm, wel minidocumentaire

Of er effectief plannen zijn voor zo’n Foo Fighters-film is niet geweten. Om de zo veel jaar duikt er een gerucht op dat er gewerkt zou worden aan een biopic van Nirvana, maar tot nu toe zag die nooit het daglicht.

Wel verscheen er afgelopen zomer nog de mini-documentaire PLAY. Daarin zien we Dave Grohl op 23 minuten een instrumentale song opnemen. Grohl speelt zelf alle instrumenten.

Politiek actief

Grohl heeft een paar dagen geleden ook politiek kleur bekend. Zo klom hij afgelopen maand met Beck en met de Yeah Yeah Yeahs op het podium tijdens een rally van de Democraten in de VS.

Het evenement was georganiseerd door Swing Left, een organisatie die opkwam voor de Democratische kandidaten in de aanloop van de Amerikaanse parlementsverkiezingen.

(Onlangs onthulde Grohl ook dat hij een samenwerking met Adele voor de volgende Foo Fighters-plaat wel zou zien zitten.)

Dave Grohl samen op het podium met Beck:

Het Nirvana-album ‘In Utero’ bestaat 25 jaar: deze 12 dingen wist je nog niet over de laatste studioplaat van de band.

Gesponsorde artikelen