Dave Grohl verrast superfan tijdens Instagrammarathon ‘Grohlathon’

Elke Foo Fighters-fan heeft er sowieso al van gedroomd om samen met frontman Dave Grohl te jammen. En da’s de Amerikaan Pat Finnerty ook gelukt, al vond de jamsessie wel online plaats. Finnerty had een Grohlathon georganiseerd, een Instagram Live waarin hij zou blijven wachten tot Dave Grohl hem zou vergezellen. En dat heeft negen uur geduurd.

Negen uur was Foo Fighters-superfan Pat Finnerty al bezig met z’n Instagram Live-uitzending, toen hij plots z’n doel behaalde: Dave Grohl strikken om kort samen te jammen. Finnerty had z’n marathonuitzending de Grohlathon genoemd, en naar eigen zeggen kon het die met gemak 24 uur volhouden.

Uitdagingen

Tijdens de lockdown begon Finnerty zichzelf uit te dagen en die uitdagingen via Instagram te verspreiden. Hij gaf zichzelf telkens een uur de tijd om alle delen van een bepaald nummer (dat z’n volgers voorgesteld hadden) te spelen en zo het nummer volledig op z’n eentje te brengen.

Maar tijdens de Grohlathon had de Amerikaan een ander doel: Dave Grohl strikken om het stuk van Sting te zingen in het nummer Money For Nothing van de Dire Straits. En na negen uur uitzenden (bijgestaan door een kartonnen versie van de Foo Fighters-frontman) was het zover.

https://www.instagram.com/p/CD90CZ_j5p6/

What the f*** are you doing?” klonk het bij Dave Grohl toen hij Pat Finnerty met het kartonnen bord zag. Toen hij de kartonnen versie van zichzelf beter bekeek, was de muzikant enthousiaster. “Da’s m’n favoriete jasje!” Blijkbaar kocht Grohl het jasje ongeveer 20 jaar geleden in Milaan.

Gigantische fles wijn

“Oké, dus, ik heb wat vrienden in m’n huis nu, en we hebben net een gigantische fles wijn opengemaakt die ik voor m’n verjaardag heb gekregen”, vertelde Grohl. Toen vertelde één van de gasten, acteur Andrew Sikking, hem over de Grohlathon.

“En ik zei ‘laten we nog even wachten en hem later terugbellen en eerst nog wat wijn drinken’, toen Andrew me zei dat je hier al negen uur mee bezig was”, zei de Foo Fighters-frontman wat verbaasd. Dan heeft ie maar beslist om toch snel te kijken wat Finnerty te zeggen had.

Jammen

In verschillende filmpjes, die Finnerty ook op z’n Instagrampagina heeft gedeeld ondertussen, is te zien hoe de fan met z’n idool begint te jammen. Dave Grohl vraagt wel om wat voort te maken, want “ik wil wijn gaan drinken met m’n vrienden”.

https://www.instagram.com/p/CD9zqzljm65/
Meer
Lees meer...