David Goffin gaat strijdend ten onder in de finale van de Masters

David Goffin gaat strijdend ten onder in de finale van de Masters

David Goffin (ATP-8) speelde vanavond de finale van de Masters, het officieuze wereldkampioenschap tennis. Daarin nam hij het op tegen Grigor Dimitrov (ATP-6). Na een spannende wedstrijd trok Dimitrov uiteindelijk aan het langste eind: 7-5, 4-6 en 6-3. Eerder deze week verloor Goffin ook nog van de Bulgaar.

Goffin begon als een wervelwind aan de wedstrijd en snoepte Dimitrov meteen zijn eigen opslag af. De Bulgaar deed dan exact hetzelfde, waarna onze landgenoot het kunstje gewoon nog eens overdeed. Resultaat: 1-2 in het voordeel van Goffin en geen enkele speler die zijn opslag wist te behouden.

Nadien ging de wedstrijd gelijk op tot Dimitrov bij een 3-4 stand weer door de opslag van de Belg wist te gaan. Bij 6-5 in het voordeel van de Bulgaar moest Goffin serveren om een tiebreak af te dwingen. Hij kwam echter snel 0-30 en 15-40 achter, werkte nog wel 4 setballen weg, maar kon uiteindelijk niet verhinderen dat de eerste set naar zijn tegenstander ging.

Killer-instinct

In de tweede set stond het in een mum van tijd 3-3. De vermoeide Goffin begon meer fouten te maken en een zege leek verder weg dan ooit.

Maar dan veranderde zijn lichaamstaal in het zevende spelletje: hij toonde weer lef en vertrouwen en zijn killer-instinct nam de bovenhand. Uiteindelijk werd het 4-6 en mochten beide spelers zich opmaken voor een beslissende set.

Beslissende set

In de laatste set, leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, tot Dimitrov bij een 3-2 stand een break forceerde. Dat bleek een tik te veel te zijn voor Goffin, die even niet meer wist waar hij het had. Bij 5-2 kreeg Dimitrov 3 matchballen op de opslag van Goffin, maar hij werkte ze allemaal weg.

Goffin was helaas niet meer opgewassen tegen een nieuw opslagspel van de Bulgaar, die zo de titel in de wacht sleepte. Eindstand: 7-5, 4-6 en 6-3. De Belg kan nu de rest van de nationale ploeg gaan vervoegen voor de finale van de Davis Cup, daarin nemen ze het op tegen Frankrijk.

We wensen hen allen veel succes toe!

Gesponsorde artikelen