David Tennant, onder meer bekend van ‘Doctor Who’ en ‘Jessica Jones’ komt dit jaar naar FACTS

David Tennant, onder meer bekend van ‘Doctor Who’ en ‘Jessica Jones’ komt dit jaar naar FACTS

De naam ‘David Tennant’ uitspreken volstaat al om een hele horde sci-fi- en fantasy-fans aan het juichen te krijgen. Deze charmante Schot is immers een superster met een enorme fanbase. Op zaterdag 29 september – en enkel op die dag – komt Tennant naar FACTS in Flanders Expo Gent.

Allereerst is David Tennant de 10de Doctor in BBC’s Doctor Who-serie, de acteur die mee de vlam opnieuw aanwakkerde van Groot-Brittanniës langstlopende en wellicht populairste sci-fi tv-serie ooit. Hij maakte zich deze rol eigen gedurende drie seizoenen en bijna vijf jaar en nam die terug op voor verschillende nostalgie-episodes en spin-offs.

Slechterik

Fans konden hem ook zien schitteren in Harry Potter & The Goblet Of Fire (de vierde film) als Barty Crouch Jr., in de populaire Britse misdaadserie Broadchurch als hoofdrolspeler D.I. Alec Hardy en in Marvels/Netflix’ Jessica Jones-serie als de ijzingwekkende Kilgrave, naast heel wat andere producties.

Fun fact: David Tennant maakte zo’n indruk op de redactie van magazine Rolling Stone dat die zijn Kilgrave-vertolking prompt in de lijst “40 grootste tv-slechteriken aller tijden” zette, weliswaar op nummer 40.

Naast zijn looks en ‘face acting skills‘ wist David Tennant zijn publiek eveneens te overtuigen met zijn sappige Schotse accent in uitgebreid stemmenwerk. Daarbij moeten we zeker zijn rol als Dagobert Duck in de hernieuwde DuckTales cartoonserie (2017) vermelden, alsook The Fugitoid in Teenage Mutant Ninja Turtles (2015) en Huyang in Star Wars: The Clone Wars. In de wereld van videogames leende David Tennant zijn stem uit aan onder meer Drostan Hynd in de recente Call Of Duty: WWII.

Nog op FACTS

David Tennant zal in goed gezelschap verkeren op de acteursbanken van FACTS Fall 2018. Staan ook op de genodigdenlijst: Alan Tudyk (Firefly, Star Wars, Disney,…), Jennifer Morrison (House M.D., Once Upon A Time, …), en de stem van Super Mario, Luigi en andere Nintendo-figuren: Charles Martinet.

Die drie zullen wél op beide dagen van het FACTS-weekend aanwezig zijn, dus zowel op zaterdag 29 als op zondag 30 september.Voor een compleet overzicht van de gastenlijst (acteurs / artiesten/ etc.), check deze pagina.

Jessica Jones staat ook in onze lijst met de 50 beste series op Netflix. Voor (nog) meer inspiratie kan je hier eens een kijkje nemen.

Gesponsorde artikelen