De 10 beste restaurants in NYC: wie, wat, waar en vooral, welke prijzen?

Zoveel te doen, zoveel te bezichtigen, maar waar ga je eten in The Big Apple? Zagat, de gids die restaurantwaarderingen bijhoudt van 18 steden wereldwijd, heeft zijn oordeel geveld over de eethuizen in New York City. Zagat deed een opinieonderzoek bij nagenoeg 30.600 personen en quoteerde meer dan 2.000 restauranten, waaronder 160 nieuwe openingen en 391 zaken waar je kan eten voor minder dan 20 euro. De 10 zaken met de hoogste score in de categorie ‘beste eten’, vind je alvast hier. Deze eethuizen zijn niet goedkoop, maar zeker de moeite!

1. Le Bernardin

http://le-bernardin.com/
Le Bernardin van Eric Ripert behaalde een score van 29/30 en won tevens in de categorie ‘beste bediening’. Reken wel op een stevige rekening, een 4-gangenmenu kost 106 euro. Reserveren kan je hier

2. Bouley 

http://www.davidbouley.com/

De nadruk ligt op versheid en puurheid van ingrediënten. De chef werkt onder het motto I don’t follow recipes. Gerechten kosten rond de 40 euro, 138 euro betaal je voor 6 gangen. Maar je bent niet elke dag in NYC, dus doe eens zot!

3. Jean-Georges

http://www.jean-georgesrestaurant.com/

Iemand in New York tijdens Thanksgiving? Bij Jean-Georges kan je vanaf 12u00 starten met 4 gangen voor maar liefst 125 euro. 

4.  Gotham Bar and Grill

http://gothambarandgrill.com/

Dit restaurant bevindt zich ergens tussen Fifth Avenue & University Place. Neem bijvoorbeeld de ‘Free Range Chicken’. Niet echt free, maar een gerecht van 24 euro is tot hiertoe het goedkoopste uit de lijst. De naam van het restaurant laat het niet direct uitschijnen, maar ze hebben wel degelijk iets in de aanbieding voor de vegetariërs onder ons: 27,50 euro is de prijs voor een vegetarische lunch van 3 gangen. 

5. Eleven Madison

Het adres hoef je alvast niet meer op te zoeken en je portemonnee is best goed gevuld: 177 euro voor een menu. Ook de cocktailkaart mag er wezen, the city never sleeps maar na de ‘Rombout Hunt’ kan je je roes al gaan uitslapen.

6. Daniel

http://danielnyc.com/

Gelegen in de Upper East Side, waar de belangrijke Fifth Avenue door loopt. Na een bezoek aan het Guggenheim Museum, dat zich tevens in deze wijk bevindt, kan je bij Daniel rekenen op 100 euro voor 3 gangen.

7. Sushi Yasuda

http://www.sushiyasuda.com/

Het Walhalla voor shoyu, wasabi, sushi, gari en sashimi. Het speelt alvast in je voordeel dat fooi geven niet is toegelaten!

http://www.businessinsider.com/sushi-yasuda-no-longer-accepts-tips-2013-6

8. Gramercy Tavern

http://www.gramercytavern.com/

Hier krijg je de keuze: taverne of eetkamer. In de taverne eet je à la carte. Hoofdgerechten rond de 20 euro, desserten rond de 7. Je kan ook gewoon iets drinken aan de bar. In de ‘dining room’ kan je tijdens de lunch genieten van aparte gerechten aan ongeveer dezelfde prijs. ’s Avonds betaal je iets meer, maar het blijft betaalbaar. 72 euro voor 3 gangen.  

9. Peter Luger

http://peterluger.com/

Peter Luger Steakhouse, all you can (m)eat? Op het eerste zicht ziet het er inderdaad een beetje uit zoals den Amadeus, maar de tafeltjes staan verder uit elkaar. Voor een stevig stuk vlees, moet je hier zijn. Buiten steak en hamburgers, vind je in dit restaurant ook vis, zoals zalm en tongfilet. 

http://peterluger.com/

10. La Grenouille 

Kikkerbillen à volonté? Nee. Heb je even genoeg van de Amerikaanse keuken en wil je terug Europa proeven: La Grenouille voorziet een Frans-Belgische keuken. Prijsklasse: € 32 – € 63
Meer
Lees meer...