De 13 mooiste LED-verlichtingen ter wereld

De 13 mooiste LED-verlichtingen ter wereld

Deze winter willen we natuurlijk allemaal een black-out vermijden. Er zijn duizenden tips om energie te besparen, en een daarvan is het gebruik van LED-lichtjes. Die verbruiken niet alleen veel minder energie, maar zijn ook nog eens supercool. LED-lichtjes transformeren een saaie brug of een alledaagse hangmat in iets bijzonders. Kijk maar!

De kerstboom in het Rockefeller Center is altijd een grote publiekstrekker. En vorig jaar werd de boom op deze manier verlicht. Konden we deze 26 meter hoge boom maar in onze huiskamer zetten!Kunstenaar Leo Villareal kwam op het idee om de Bay Bridge in San Francisco te versieren met 25.000 lichtjes. In maart volgend jaar worden de lichtjes verwijderd. Het project was niet goedkoop. Prijskaartje: 8 miljoen dollar.
Digitalarti Artlab
In de Franse Stad Poitiers konden voorbijgangers hun eigen kunstwerk maken met LED-lichtjes. Door water aan te brengen gaan de lichtjes branden. Voor dit type graffiti werd je gelukkig niet gearresteerd. In Abu Dhabi zijn ze natuurlijk niet vies van een beetje extravagantie. Kijk maar naar het Yas Hotel. Er zijn 5.000 LED-lichtjes aangebracht aan het hotel, en ze kunnen ook nog eens van kleur veranderen!Nee, dit is geen weide met lichtgevende zaadcellen. Het is een kunstwerk van Bruce Munro, die werkt met optische vezels en LED-verlichting. Hij maakte dit soort installaties overal ter wereld en noemde het Field of Light. Dit is misschien een vreemde eend in de bijt, aangezien dit geen LED-installatie is, maar een foto gemaakt door de fotograaf Stephen Orlando. Zijn werkwijze is vrij indrukwekkend: hij bevestigt kleurveranderende LED-lichtjes aan de peddels van een kajak en fotografeert de bewegingen van de peddels met een lange belichtingstijd. Het resultaat is vrij indrukwekkend.Deze voetgangersbrug in Bordeaux mag er ook wel zijn. De verlichting geeft trouwens het energieverbruik weer van de locatie en kan gesynchroniseerd worden met muziek.In de categorie “You hate it or you love it”, onze eigenste kerstboom in Brussel in 2012. Niet iedereen vond het even tof dat er geen traditionele kerstboom op de Grote Markt stond. Los van dat, heeft de kerstboom wel iets speciaals, toch?Deze brug in het Maleisische Putrajaya is een van de grootste attracties van de stad geworden, en je kan wel zien waarom. Tijd om te chillen! In deze futuristische hangmatten in de Amerikaanse stad Boston kunnen mensen even uitrusten terwijl ze genieten van het bijzondere uitzicht.Dit is de Bayterek in Astana, Kazachstan. Het monument is helemaal versierd met LED-lichtjes en treedt zo in de voetsporen van de London Eye.Deze lampen in de vorm van stenen zijn gemaakt door designer Gunars Platpirs. Je kan ze zowel binnen als buiten je huis opstellen. 

Sinds 2009 is er een geweldige traditie in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Rond de kerstperiode versiert de stad hun trams met duizenden LED-lichtjes. Veel fotografen zakken rond Kerstmis af naar Boedapest, enkel en alleen om de trams te fototgraferen.

Zelf zin nu om creatief aan de slag te gaan met LED-lichtjes? Twijfel dan zeker niet, en doe mee aan de campagne van #lichtuit.

Bronnen: Inhabitat

Gesponsorde artikelen