De 16 types dronkaards die je overal tegenkomt

Niet iedereen wordt op dezelfde manier zat. Zelfs als je omstandigheden en starthumeur weglaat, zijn er grote verschillen in reacties op dronkenschap. Deze types is iedereen wel al eens tegengekomen. 

1. De emotionele dronkaard

Voor het minste stromen de tranen, want het leven is zwaar, de laatste tijd is niet gemakkelijk en de problemen zoeken elkaar op.

Vannacht gênant zat geweest? Dit zijn 17 fases waar je sowieso door moet‏

2. De depri dronkaard

Zoals de emo, maar dan zonder de tranen. De toekomst is zwart, de hemel bewolkt, de weg onzeker, het leven gedoemd. Meer alcohol voor deze ongelukkige is onverantwoord. 

3. De slapende dronkaard

Want zat zijn is vermoeiend!

4. De ‘ik ben niet zat’-dronkaard

Het is meestal een tijdelijke fase in het dronkenschap, al slagen sommigen erin waggelend en met driedubbele tong kwaad te worden als je het woord ‘dronken’ laat vallen.

15 beslissingen die je alleen kan maken als je dronken bent

5. De stille hoekjeszitter

De tegenpool van de luidruchtige feestvierder: hoe zatter, hoe stiller. Teruggetrokken, als een muurbloempje, zit deze en drinkt. En zwijgt. En drinkt. 

6. De liefdevolle dronkaard

Ziet werkelijk iedereen graag, roept die liefde van de daken en zet het meteen om in daden door de handjes niet bepaald thuis te laten. Komt steeds dichter en dichter, tot hij zowat op je schoot zit. En daar blijft hij ook. 

7. De losbandige dronkaard

The life of the party, deze. Zingen, dansen, luidruchtig eisen dat andere mensen minstens even luid zingen en dansen, ook al ben je ondertussen op de openbare weg… maar het is wel plezant met hem erbij. 

8. De wereldverbeteraar

Kampioen toogmonologen, maar deze slaagt er wel in om mensen aan zijn lippen te laten hangen, in tegenstelling tot de zure zager. Hij ziet problemen, maar ook vooral oplossingen en die moeten NU door IEDEREEN worden toegepast zodat de wereld een grote bal van liefde en vrede wordt.

Nuchter vs dronken: 11 momenten waarop alcohol echt wel het verschil maakt

9. De needy dronkaard

Heeft nood aan liefde en affectie en gaat daar dan ook om vragen. Beter nog: smeken. Komt niet zelden van een kale reis thuis. 

10. De zure zager

Dronkenschap doet de remmen wegvallen, en bij deze is dat een rem op zijn spraakwaterval. De constante stroom van gezaag over zakkenvullende politici, de bemoeiallerige buren, onbeleefde kinderen (die van de de anderen, uiteraard)… elke frustratie komt er op een klaagtoontje uit. 

11. De overmoedige dronkaard

De wildste plannen komen in hem op en moeten nu, meteen, door iedereen worden uitgevoerd. Koeien omver duwen, de snelweg oversteken, balanceren op de reling van een brug, … niets is te gek of gevaarlijk. 

12. De ik-ben-zo-zat-dat-mijn-vrienden-alles-moeten-laten-vallen-dronkaard

En dan maar hopen dat die vrienden nuchter en verantwoordelijk genoeg zijn om jou veilig naar je bed te slepen, niet te laten stikken in je kots of naar de spoed te bellen/rijden als het echt uit de hand loopt. 

13. De groovy dronkaard

Dronkenschap brengt de meest sexy moves naar boven, en laat die dan ook zonder gêne zien. 

14. De eerlijke dronkaard

Giphy
Flapt er vanalles uit, meestal met slechte resultaten. 

15. De slappe lach-dronkaard

Alles is extreem grappig, wat leidt tot marathonlachbuien en lompe toestanden, zoals vallen van je stoel, vallen over je stoel, vallen op weg naar je stoel en vallen omdat je dénkt op een stoel te gaan zitten.

16. De agressieve dronkaard

Giphy
De minst favoriete soort: deze dronkaard vecht, gooit glazen (of barkrukken) naar iemands hoofd, en wordt bijna overal buitengesmeten. Als de politie hem al niet komt halen.

Gesponsorde artikelen