De 17 meest memorabele Thuis-momenten van 2014 

Nergens beter dan Thuis! Daar moet jij natuurlijk al lang niet meer van overtuigd worden. Want jawel, ook dit jaar heeft onze favoriete soap ons weer getrakteerd op een pak topmomenten. We hebben gelachen, gehuild en gebibberd van de schrik: deze 17 topmomenten uit 2014 vergeten we nooit meer!

1. De terugkeer van Femke

Oh jawel, ons hart maakte een sprongetje toen Femke de grote poort van de gevangenis achter zich dichttrok en opnieuw een vrije vogel was. Toen bleek dat ze ook nog zwanger was, wisten we met onze vreugde geen blijf. De papa was een zogezegde onenightstand, maar wij – de trouwe Thuis-fans – wisten wel beter: uiteráárd hadden wij hadden DIRECT door dat Peter de papa was. En toen kon het duimen op een romantische verzoening beginnen… 

2. De verzoening tussen ons Fem en de Peter

Mmm, hoe zálig was het moment waarop Femke en Peter EINDELIJK beslisten om weer volop voor elkaar te gaan? Niet dat we jou geen fijne gast vonden hoor, Tim, maar ons Fem en de Peter… dat is gewoon forevah and evaaah, toch? 

3. Het legendarische moment waarop we den boven van madam Marianne te zien kregen

Het was een plek waar we alleen maar van konden dromen, maar in de seizoensfinale kregen we EINDELIJK de boven van madam Marianne eens te zien. Niet veel later helaas gevolgd door een gigantisch drama, want Marianne en Mayra donderden samen van de trap. Geheel onverwacht overleefden ze gelukkig allebei de val. 

4. De introductie van de nieuwe begingeneriek

Op 17 januari kwam de 3.500ste aflevering van Thuis op de buis en dat vierde de beste soap ooit met een gloednieuwe begingeneriek. En? Hoeveel dagen euh… uren heeft het jou gekost om ook de nieuwe generiek van voor naar achter te kunnen meebrullen? Je bent thuuuuuiiiiiiiiis, we zijn blij dat je hier kan zijn…

5. Het pijnlijke moment waarop Bram vertrok uit Thuis

Het nieuws dat Bram Schepers onze favoriete soap ging verlaten, kwam als een donderslag bij heldere hemel. En ja, zélfs zoveel maanden later missen we zijn hilarische mopjes nog altijd. Nope, het is niet hetzelfde, Thuis zonder Brammie Boy. Maar bon, het leven gaat door, we moeten verder. Hoe pijnlijk ook (snik, snik). 

6. Toen Lowie zijn eeuwige crush Jana binnendraaide…

Toen Bram vertrok, kon Lowie eindelijk zijn kans wagen bij Jana. Het had zó mooi kunnen worden, maar helaas was hun romantisch momentje maar van korte duur…

7. … en even later ook Olivia binnendeed

Oh jawel, ons Lowieke draaide tijdens het eindejaarsbal niet alleen Jana maar ook haar beste vriendin Olivia binnen, de snoeper! Al is hij na zoveel maanden wél nog altijd samen met Olivia. Rest de vraag natuurlijk: voor hoelang nog?

8. De ontluikende vriendschap tussen Eddy en Marianne

Nooit gedacht dat het OOIT zou gebeuren, maar Eddy en Marianne zijn dikke vriendjes geworden in 2014, met als absolute hoogtepunt die ene geweldige avond waarop ze samen Slurfkes gingen drinken in de Frens. Té hilarisch gewoon!

9. Het magische moment waarop Toon zijn sexy lijf showde (*kwijl kwijl*)

Pestkop Toon maakte zich aanvankelijk niet zo sympathiek bij de Thuis-fans, maar intussen hebben we ook zijn ‘zachte’ kantjes leren kennen. En eerlijk? Sinds hij zijn sexy lijf showde, kan hij niks meer fout doen. Al eisen we wel meer van dat, véél meer! 😉

10. De onverwachte kus tussen Paulien en Adil

We hadden het ergens wel zien aankomen en misschien een heel klein beetje gehoopt, een romance tussen Paulien en Adil. Maar toen de twee plots met elkaar in bed doken, ging onze mond toch even open van verbazing. Maar euh, ze doen dat goed hoor, ons Polle en Adil, want de schattige tortelduifjes zijn nog altijd happy in LOVE, whoop whoop! 

11. Het huiveringwekkende moment waarop Peggy baby Lucas kidnapte

Potverdikke! Net toen Peter en Femke EINDELIJK weer gelukkig waren, moest Peggy kleine Lucas per se ontvoeren en met hem in het water lopen. Ons hart stopte spontaan met kloppen. Gelukkig kon Frank z’n blinde dochter tegenhouden en de kleine Lucas terug naar z’n mama en papa brengen. Not good, Peggy. Not good!!

12. De ontvoering van Emma

Máánden hebben we ons afgevraagd wie die fameuze Gui Tarstar was, met wie Emma chatte op Facebook. Het was gedoemd om fout te lopen, en zo gedacht, zo gebeurd, want ‘Gui Tarstar’ ontvoerde de tienerdochter van dokter Judith. Maar eind goed, al goed: Emma werd gered dankzij de heldendaad van superflik Tim!

13. De heldendaad van superflik Tim

Het had zijn dood kunnen worden, maar toch wist een moedige Tim de ontvoerde Emma te redden uit de klauwen van collega-inspecteur, Danny. Good job, flikkemans, we <3 you! 

14. Toen dokter Geert onterecht werd beschuldigd

Tssss, een grote schande was het, toen ze dokter Geert compleet onterecht beschuldigden dat hij Emma had ontvoerd. En wat het nog véél erger maakte: zélfs Marianne geloofde hem niet! Hoewel we Geert en Marianne altijd een geweldig koppel vonden, ging de blonde furie echt te ver deze keer. By the way, nu dokter Geert weer een vrije vogel is, is er plaats voor iemand nieuw in z’n leven… Hellooooo Hélène! 

15. Kurt die Mayra verkrachtte

En alsof dat nog niet genoeg was, bleek Mayra ook nog zwanger te zijn van Kurt, die later per ongeluk werd vermoord door Waldek. Volg je nog? Domme vraag, tuurlijk wel! Je bent een echte Thuis-fan of niet, natuurlijk… 

16. Toen Peggy en Renzo een orgietje hielden in de Zus & Zo

On-ver-ge-telijk, die blik in Rosa haar ogen toen ze de kamerdeur van Renzo opentrok en zag hoe Femkes halfbroer Renzo een orgietje bouwde met haar blinde dochter. Oké, Peggy is misschien niet de makkelijkste om mee samen te leven, maar bon zij en Renzo… jups, dat zien we wel zitten (en misschien laat ze Peter en Femke dan eindelijk met rust!)

17. En natuurlijk: het moment waarop we ontdekten dat Lowieke een gigantische tattoo heeft

Iets minder cruciaal misschien, maar als trouwe Thuis-kijker viel het je ongetwijfeld op dat Lowie van de ene dag op de andere ineens een grote tattoo had op zijn linker bovenarm. Zien we Olivia binnenkort met een matching tattoo? We keep you posted!

Yup, yup, het was een bewogen Thuis-jaar. Maar wat er ook gebeurt, één ding blijft altijd hetzelfde:

Zijn we nog enkele topmomenten vergeten uit het voorbije jaar? Laat het ons zeker weten via de reacties, Facebook of Twitter. 🙂
Meer
Lees meer...