‘De 42 Kinderen van de Goeroe’: Onthutsende docureeks over Belgische sekteleider krijgt trailer en releasedatum

Streamz komt binnenkort met een vierdelige documentairereeks over het shockerende verhaal van de Belgische sekteleider Edgard Doulière. Het gaat om een serie van de hand van Eric Goens over een Brusselse geitenboer en zelfverklaarde psychotherapeut die in de jaren 70 en 80 tientallen kinderen naar zijn sekte lokte.

We kennen televisiemaker Eric Goens vooral van reportage- en interviewprogramma’s zoals Kroost, Het Huis, Niveau 4 en Bargoens. Recent maakte hij met De Stig en Miguel ook twee documentaires over sporters die al dan niet succesvol vochten tegen de dood.

Zijn nieuwste project, een productie van Bargoens in samenwerking met Streamz en Play4, is echter iets helemaal anders. In de vierdelige docureeks De 42 Kinderen van de Goeroe toont hij het relatief onbekende verhaal van Edgard Doulière. Die werd begin jaren 1930 geboren in een zeer gelovig gezin. Na zijn studies theologie trekt de Brusselaar naar Frankrijk om er te werken als dominee in een protestantse kerk.

Kinderen afgeven ter adoptie

Na zijn eerste huwelijk, met drie kinderen, richt hij een commune op. Als bevlogen spreker heeft Doulière als snel tientallen volgelingen. Soms gaat het om volledige gezinnen, vaak om jonge vrouwen. In een klooster in het zuiden van Frankrijk verwekt hij bij een zelf bedacht ritueel kinderen bij zijn volgelingen. Die kinderen worden echter meteen na de geboorte afgestaan ter adoptie via schimmige circuits. Doulière hoopte zo over heel de wereld kinderen van hem te verspreiden en een überras te maken.

Na zijn dood in 2006 wordt de sekte van de zelfverklaarde therapeut, psychoanalist en genezer opgeheven. Tot op de dag van vandaag spreken veel vrouwen nog steeds niet over wat er in de sekte van Doulière gebeurd is. Veel kinderen hebben dan ook nooit meer contact gehad met hun moeder.

Bekijk hier de trailer van De 42 Kinderen van de Goeroe:

De 42 Kinderen van de Goeroe is vanaf 27 juli 2022 exclusief beschikbaar op Streamz

Meer
Lees meer...