De 5 populairste massages op een rij

De 5 populairste massages op een rij

We weten allemaal dat massages heerlijk ontspannend zijn. Maar daarnaast heeft elke massage ook andere gezondheidsvoordelen. Vandaag zetten we de populairste massages op een rij en vertellen we wat ze voor jouw lichaam kunnen betekenen.

Hot stone massage

Een hotstone massage is eigenlijk een eeuwenoude massagevorm die is herontdekt. Deze massage hoort bovenaan de lijst van meest populaire massages.

Bij een hotstone massage worden warme stenen gebruikt in combinatie met olie. Op die manier kan de massage nog dieper op het lichaam inwerken. Dit soort massage werkt stimulerend op de bloedsomloop, het lymfesysteem en de spijsvertering. Daarnaast is het ook een wondermiddel voor spierpijn en pijnlijke gewrichten. Door de warmte van de stenen ontspannen je spieren namelijk en kunnen ze beter herstellen.

Cupping massage

Deze massage techniek is nog niet zo bekend in ons land, maar maakt stilletjes aan zijn optocht. Het is een unieke massagevorm afkomstig uit China, waarbij aan de hand van ‘cups’ een vacuüm wordt getrokken op de huid. Door de zuigkracht die gecreëerd wordt, gaan de bloedvaten van de huid open. Op die manier kan het teveel aan melkzuur uit de onderliggende spieren worden weggenomen. Om die reden is deze vorm van massage zeer populair bij sporters. Maar ook mensen met rugklachten kunnen hier zeker baat bij hebben.

Zweedse massage

Deze massagevorm is misschien wel de meest bekende én de meest beoefende massage ter wereld. Aan de hand van lange cirkelvormige bewegingen in combinatie met een lichte kneedtechniek kom je helemaal tot rust. Ook dit soort massage stimuleert een betere bloeddoorstroming en versnelt de herstelling van spieren.

Een degelijke Zweedse massage bestaat uit een harmonieus geheel van drie technieken. Het verbeteren van de bloedsomloop, maakt de spieren soepeler en het versterkt het spierweefsel.

Thaise massage

De Thaise mas­sage is geba­seerd op de zoge­naamde Sen PraThan Sib”. Dit is Thais voor onze 10 voor­naam­ste ener­gie­banen. Deze SEN-­banen vor­men de ba­sis van de tra­di­tio­nele Thaise mas­sage. Dit banen­net­werk is bij ons minder bekend dan het bloed­va­ten-, het spijs­ver­te­rings- of het lymfe­stel­sel, maar het is daarom niet min­der be­lang­rijk.

Veel fysieke en emotio­nele pro­blemen vloeien immers voort uit geblok­keerde ener­gie­ba­nen, die op hun beurt het gevolg zijn van een over­daad aan stress, een slechte li­chaams­hou­ding of slechte gewoontes (slechte nachtrust, ongezonde voeding,…).

Door de juiste massagebehandeling toe te passen op deze ‘Sen’ punten, zorg je ervoor dat de doorbloeding op gang wordt gebracht en afvalstoffen worden afgevoerd. Je haalt bij wijze van spreken het roest uit je lijf.

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse vorm van massage die zich richt op drukpunten en de energiestroom. Een beetje op de manier zoals acupunctuur werkt. Bij deze massagevorm worden vingers en handpalmen gebruikt in een strategische volgorde om energie en onzuiverheden los te maken. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw stressgevoel vermindert.

Traditioneel gezien kan deze massage uitgevoerd worden zonder olie of en kan je zelfs je kleren aanhouden. Veel mensen hebben de ervaring dat hun lichaam los wordt en dat de knopen bij de spieren weg zijn na een shiatsu massage.

Bron: Relaxy

Gesponsorde artikelen