De 6 dingen die elke Harry Potter-fan moet weten

De wondere wereld van Harry Potter zit vol met geheimen en spannende intriges. Een ware Potterhead zou die normaal al moeten kennen. Ben jij er zo eentje?

1. Het was Fred die, snif snif, stierf en niet George

Oké, oké, we beginnen met een relatief gemakkelijke, dat geven we toe. Een fan heeft zelfs een hele theorie uitgebouwd over de dood van Fred. De zonen van Molly en Arthur Weasly zijn namelijk zo goed als allemaal gebaseerd op Britse koningen. Je hebt Arthur, Bill, George en Fred (Ronald en Percy kon hij niet 100% bevestigen) en de geschiedenis wees uit dat King George van Engeland zijn oor verloor en King Fred stierf. Pretty creepy, right?

2. Al het eten dat je in de Grote Zaal ziet is echt

De producent van de film, Chris Columbus, wou dat alles zo authentiek mogelijk was en wou absoluut echt eten gebruiken in de scènes tijdens het avondeten in de Grote Zaal. Dat was echter niet van lange duur, want door de hete lampen op de set, begon het eten al snel te rotten en moesten ze een oplossing vinden. Het eten werd daarom ingevroren en bij gebruik in plastiek verwikkeld.

3. One big family

De acteur die de jonge Tom Riddle (Voldemort) speelt, is familie van de acteur die Voldemort speelt. En wist je dat de acteur die Bill Weasly speelt (Domhnall Gleeson) de zoon is van Brendan Gleeson of Alastor Moody.

Familiebanden zijn niet ver ter zoeken op de set van Harry Potter: Hero Fiennes-Tiffin is het neefje van Ralph Fiennes, die Voldemort speelt en Bill Weasly is een nakomeling van Alastor Moody.

4. De meeste portretten die in Zweinstein hangen zijn gebaseerd op de cast en de crew

Zo krijgen ook de mensen achter de schermen een kleine rol in de film!

5. Tijdens de eerste film was Rupert Grint 13 jaar, Daniel Radcliffe 12 en Emma Watson amper 11 jaar

Zo jong en toch al zo talentvol!

6. Fred en George, de grappenmakers van de school, zijn geboren op 1 april

De meest geliefde tweeling ooit verjaart op 1 april, beter bekend als moppendag. Toeval? Dacht het niet, nee!

Dit artikel werd niet door onze eigen redactie geschreven, maar is een bijdrage uit onze Zoo.

Meer
Lees meer...