De 8 games waar we naar uitkijken deze maand

De 8 games waar we naar uitkijken deze maand

Er komen dit jaar nog een pak goeie games uit, en in september krijgen we daarvan de eerste lading. Naar deze acht games kijken we alvast uit: 

1. Marvel’s Spider-Man, PS4, 7 september

Gemaakt door Insomniac Games, de studio die misschien nog het meest bekend is van de Ratchet & Clank-serie. Verwacht web-swingen tussen gebouwen en schurken verslaan als je friendly neighborhood Spider-Man, en baddies zoals Kingpin en Mister Negative. De game is geen tie-in met een specifieke strip of film, dus de makers zijn niet gebonden aan een bestaande verhaallijn. En dat zou het extra interessant moeten maken.

2. Shadow of the Tomb Raider, PS4, Xbox One, PC, 14 september

Lara Croft zal het moeilijk hebben om nog een keer te overleven in Shadow of the Tomb Raider, de derde en laatste game in de reboot-trilogie. Speelt zich af in het oerwoud van een Zuid-Amerikaanse jungle. De uitstekende voorganger, Rise of the Tomb Raider, was exclusief beschikbaar op Xbox One en Xbox 360 toen het voor het eerst uitkwam in 2015. PC en PS4-gamers moesten wachten. Deze keer niet: in tegenstelling tot Rise of the Tomb Raider, zal Shadow of the Tomb Raider tegelijkertijd PS4, Xbox One en Steam raken.

3. Insurgency: Sandstorm, PS4, Xbox One, PC, 18 september

Een must voor shooterfans die houden van hardcore simulatiespellen zoals Arma 3. Insurgency: Sandstorm is in dezelfde geest een FPS – het vervolg op een cult-klassieker, nu gedaan in Unreal Engine 4. Minimalisme is het sleutelwoord in deze tactische shooter: er is nauwelijks een HUD en geen hitmarkers of kill indicatoren – je zal zelf moeten verifiëren of je een target hebt uitgeschakeld bijvoorbeeld.

4. Spyro Reignited Trilogy, PS4, Xbox One, 21 september

Na de heropstanding van die andere mascotte van Sony in Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, is het nu tijd voor ieders favoriete paarse draak. Spyro krijgt zijn eigen remaster. Spyro Reignited Trilogy bevat de eerste drie games in de serie (de beste), van scratch herbouwd met immens verbeterde Unreal Engine 4-graphics en een verfijnd besturingsschema. Voor iedereen die Spyro in 1998 heeft gemist, is Reignited Trilogy een geweldige manier om kennis te maken met dit stukje 3D-platformhistorie.

5. Valkyria Chronicles 4, Switch, PS4, Xbox One, PC, 25 september

Valkyria Chronicles 4 zet de turn-based tactische strategie van de saga voort, maar deze keer met een multiplatform-debuut. Het verhaal volgt deze keer een jonge commandant, Claude en zijn team van oorlogsvrienden, die ongetwijfeld in de loop van de campagne zullen uitgroeien tot door de strijd geharde helden. Je kan de actie overzien via het BLiTZ-systeem, waarbij je overschakelt van een top-down-weergave om te bewegen en schoten te richten in een derde persoon. Het ziet er ook retecool uit: de gepatenteerde CANVAS-grafische engine creëert een aanstekelijke aquarelesthetiek.

6. Pathfinder: Kingmaker, PC, 25 september

Pathfinder is al lang een favoriet alternatief voor fans van Dungeons & Dragons, maar Pathfinder: Kingmaker is de eerste uitstap van de tabletop in de wereld van complete isometrische avonturen. Vergelijkbaar met moderne hits zoals Divinity: Original Sin en Pillars of Eternity. Naast het aanpassen van je queeste, het verslaan van vijanden in pause-anytime combat en het kunnen maken van veel invloedrijke dialoogkeuzes, zal je ook een heel koninkrijk moeten managen en allianties smeden. Pathfinder: Kingmaker heeft sowieso al pedigree: het is van de hand van Chris Avellone, die klassiekers als Planescape: Torment, Fallout 2 en Icewind Dale ontwierp.

7. Life is Strange 2, PS4, Xbox One, PC, 27 september

Tijd voor een nieuw episodisch coming-of-age verhaal vol veelzijdige personages, bovennatuurlijke elementen vermengd met alledaagse worstelingen en onmogelijk moeilijke beslissingen die consequenties op de lange termijn hebben. Max en Chloe zijn deze keer niet in beeld, omdat het keuzegedreven verhaal je in de schoenen plaatst van de 16-jarige Sean Diaz, die met zijn 9-jarige broer Daniel uit Seattle moet vluchten nadat een simpele vuistpartij escaleert.

8. FIFA 19, Switch, PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360, 28 september

De 27ste FIFA als we het goed hebben – de eerste incarnatie van ’s werelds populairste voetbalspel was in 1993, toen je het nog moest spelen op een Commodore Amiga, een SNES of een Sega Megadrive. De belangrijkste nieuwe functie van FIFA 19 is de introductie van de UEFA Champions League (nu Pro Evolution Soccer de gebruiksrechten verloor). De Europa League en Super Cup-wedstrijden zitten er ook in, samen met een substantiële Carrière-modus die dient als de grote finale voor Alex Hunter, de ster van The Journey die begon met FIFA 17. Er zijn veel tweaks gemaakt om spelers meer directe controle te geven, zoals het Active Touch-systeem en de Timed Finishing.

Gesponsorde artikelen