De 9 beste thrillers op Netflix

De 9 beste thrillers op Netflix

Hou je er van om tijdens het kijken van een film op het puntje van je stoel te belanden? Dan ga je zeker en vast iets zijn met dit lijstje van de 9 beste thrillers op Netflix!

1. I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Zoals in een echte thriller wordt de spanning langzaamaan opgebouwd en beginnen we met deze luchtige komische thriller. Ruth, gespeeld door Melanie Lynskey, is een depressieve vrouw die vindt dat de wereld vol assholes zit. Wanneer er ingebroken wordt bij haar thuis is dat de druppel die de emmer doet overlopen. Hoewel ze haar buurman Tony, gespeeld door Elijah Wood, niet kan hebben, besluit ze toch om samen met hem op zoek te gaan naar de inbrekers. Al snel belanden ze in gevaarlijke situaties met enkele beruchte misdadigers en gaat het er hard aan toe.

De film neigt meer naar een komedie dan naar een thriller, vooral door de absurde gebeurtenissen en droge opmerkingen van de acteurs. Toch wordt de film naarmate hij vordert spannender en komt er naar het einde toe wel wat actie aan te pas met de nodige thrillerelementen.

2. Hostage

In deze actiethriller uit 2005 zien we de geweldige Bruce Willis – voornamelijk bekend van z’n hoofdrollen in de Die Hard-filmserie – in de rol van onderhandelaar bij gijzelingen. Jeff Talley gaf net z’n werk op omdat hij faalde in een crisissituatie wanneer plots een kans opduikt om zich opnieuw te bewijzen. De familie Smith wordt gegijzeld door drie criminelen en Talley moet proberen om hen los te krijgen. De situatie wordt echter serieus ingewikkeld wanneer maffia-criminelen Talley inschakelen om documenten uit het huis voor hen te stelen. Aangezien ze zijn eigen familie met de dood bedreigen, belandt de politie-agent in een tweestrijd tussen twee families die hij moet redden. Dat het huis waarover het gaat uitgerust is met de meest moderne technologieën, maakt de situatie alleen maar moeilijker.

Een film die begint met een spannende scène, waardoor de toon meteen gezet is. Met de verschillende situaties die binnen de verhaallijn spelen, ligt het tempo van de film hoog en word je als kijker meegesleurd in de spannende actiethriller.

3. Wheelman

Opnieuw een actiethriller maar wel eentje in de crime scene deze keer. Het speciale aan deze Netflix Original (ontdek hier de beste Netflix Original Series) is dat hij zich bijna volledig in de auto afspeelt, er zijn slechts enkele shots van buiten de auto. De film gaat over een bestuurder van een vluchtauto die moet racen voor z’n leven nadat een overval verkeerd afloopt. Tijdens de helse autorit krijgt hij via vreemde telefoontjes allerlei bevelen van een onbekende persoon. Hij belandt in een soort van ‘kat-en-muis-spelletje’ waarin hij, met een auto vol geld en z’n familie die in gevaar is, moet proberen te ontdekken wie hem verraden heeft.

Het is misschien wat tricky om een film vanuit één perspectief te filmen maar toch zorgt het in deze film voor een extra spannend effect. Met een relatief korte speelduur, zo’n 82 minuten, duurt de film net lang genoeg om niet te beginnen vervelen.

4. The Invitation

Hoewel de film gebruik maakt van de typische thriller-elementen zoals meermaals niet laten zien wie of wat er zich achter de deur bevindt, is hij in z’n geheel niet de ‘mainstream thriller’. Will en Eden verliezen hun zoontje en dat zorgt voor een breuk tussen de twee. Ze gaan elk hun eigen weg maar na twee jaar nodigt Eden haar vrienden, waaronder ook Will met z’n nieuwe vriendin, bij haar thuis uit. Zij woont daar nu met haar nieuwe vriend David. Uiteraard zijn er nog spanningen tussen Eden en Will en die is op zijn beurt niet overtuigd van de goedheid van Eden’s nieuwe vriend David. De vriendengroep komt in het huis terecht in een vreemde sfeer die je als kijker van de eerste tot de laatste minuut een onbehaaglijk gevoel geeft.

De film neemt je mee in een soort van psychologische twijfel waarbij je – naarmate de film vordert – zelf niet meer weet wie er gek aan het worden is: Will, David of misschien jij zelf wel?

5. 1922

Geen al te bekende gezichten in deze Netflix Original maar dat wil niet zeggen dat hij niet de moeite waard is. 1922 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Een man, Wilfred James, vermoordt in het jaar 1922 samen met zijn zoon z’n vrouw. Wanneer ze het lichaam begraven gebeurt er echter iets vreemds: het huis en de omgeving wordt compleet bejaagd door ratten. Overal waar ze maar kunnen kruipen, zitten de ratten. Wilfred is er van overtuigd dat het de geest is van zijn vrouw dat achter deze verschrikkelijke kwelling zit en hij ziet haar gedaante regelmatig verschijnen.

Een thriller waarbij je misschien ook wel een kussen gaat nodig hebben om af en toe voor je ogen te houden aangezien de film ook wel een bepaald horrorgehalte heeft.

6. You Get Me

Wat eerst een typisch onschuldig teenage-drama lijkt te worden, draait al snel uit in een creepy thriller. In deze psychologische thriller raakt Holly, een tienermeisje, volledig geobsedeerd door haar onenightstand Tyler. Ze kan niet leven met zijn afwijzing en neemt het heft in eigen handen om hun romance nieuw leven in te blazen. De eerste stap: zich inschrijven op dezelfde school als Tyler. Het blijft echter niet zo onschuldig en al snel vallen er slachtoffers want Holly is letterlijk in staat om over lijken te gaan om Tyler terug voor zich te winnen. Bella Thorne, die de rol van Holly speelt, was hiervoor vooral bekend om haar rollen op Disney Channel maar brengt haar acteertalent hier nu wel naar een heel ander niveau: dat van de psycho ex-girlfriend.

Misschien niet de meest zenuwslopende thriller uit het lijstje, maar wel eentje met een duidelijke boodschap: een misstap in de liefde brengt je sowieso in de problemen. Een boodschap die we misschien eerder in een romantische komedie zouden verwachten maar hier uitgewerkt wordt tot een spannend psycho verhaal.

7. The Departed

Misschien steekt deze wel in het lijstje omwille van z’n acteurs. Met Leonardo DiCaprio, Matt Damon én Jack Nicholson in de hoofdrollen heeft deze film een top-trio te pakken. Los van het feit dat het samenspel tussen die drie leuk is om naar te kijken, heeft de film ook wel een degelijk thrillergehalte. Het is een misdaadthriller waarin Colin Sullivan, gespeeld door Damon, de opdracht krijgt van Frank Costello, een beruchte gangster vertolkt door – uiteraard – Jack Nicholson, om te infiltreren in een politiekorps. Tegelijkertijd probeert undercover-agent Billy Costigan, gespeeld door DiCaprio, het vertrouwen te winnen van Costello om zo een beter zicht te krijgen op diens handel en wandel. Het is pas wanneer Sullivan en Costigan elkaar kruisen dat het typisch gevaarlijke kat-en-muis-spelletje begint.

De film werd geregisseerd door Martin Scorcese en die man weet hoe hij een goede film moet maken. De achtervolgingsscènes en de verrassende plot-twists zorgen ervoor dat de film echt wel het label ‘thriller’ mag krijgen.

8. Now You See Me

Een mystery-thriller rond een groep goochelaars ‘The Four Horsemen’ met een origineel plot. De groep pleegt tijdens hun show – en dus live – een overal op een bank in een ander continent en verdeelt dan de winst over het laaiende enthousiaste publiek. FBI-agent Dylan wil kost wat kost de bende laten boeten voor hun misdaad maar moet samenwerken met een rechercheur van Interpol. Hij besluit dan maar om toenadering te zoeken tot een magiër, in de hoop dat die hem kan helpen om het mysterie op te lossen. Als kijker word je effectief ook meegenomen in dat mysterie en de film slaagt erin om je aan alles te doen twijfelen.

Opnieuw een film met een uitstekende cast met onder andere Morgan Freeman, Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Dave Franco en Woody Harrelson. Voor de fans: er is ook een vervolg op de film, al staat dat vervolg (nog?) niet op Netflix.

9. The Invisible Guest

Een film waarin de personages binnen een bepaalde tijd iets moeten doen, dat belooft sowieso spannend te worden. Deze Spaanse thriller heeft origineel ‘Contratiempo’ en weet van begin tot einde je aandacht vast te houden, voor een groot deel door de spanning omtrent de tijdslimiet. Plotwendingen zitten wel vaker in thrillers verwerkt en ook in deze film ontbreken ze niet, integendeel. Het begin van de film zet meteen de toon: een jongeman wordt wakker in z’n hotelkamer naast het dode lichaam van zijn minnares en de deur is van binnenuit gesloten. Hoe kan dat? Gedurende slechts één nacht probeert hij samen met een top-advocate het mysterie te ontrafelen.

Een film die je continu op het verkeerde been probeert te zetten en dat terwijl je zelf heel de tijd met de tijdslimiet in je hoofd zit.

Fan van spannende films? Check dan zeker hier het lijstje van de 9 beste actiefilms op Netflix!

Gesponsorde artikelen