De afvaller in De Mol mag zich het meest geflikt ooit noemen, en daardoor zijn dit nu de verdachten

De afvaller in De Mol mag zich het meest geflikt ooit noemen, en daardoor zijn dit nu de verdachten

Wat een psychologische thriller hebben we in De Mol meegemaakt! En wat een drama voor de pot, want verschillende kandidaten hebben vlotjes pasvragen gekocht om deze aflevering te overleven. Het geweldige groepsgevoel was ver te zoeken, en de afvaller heeft duizend redenen om zich bekocht te voelen. Exit Jeffrey, voor veel kijkers was hij de mol.

Heel wat gevloek in Vlaanderen vanavond, en veel kijkers zullen deze week een nieuwe mol moeten zoeken. Met Jeffrey valt de eerste favoriet af, zowel voor de eindzege als voor de rol van de mol. Of hij echt naar huis had gemoeten zonder die zinderende finale valt nog af te wachten. Alle deelnemers moesten een koffer met een deel van de pot kiezen. Wie afviel, nam dat geld ook meteen weg. Gilles De Coster gooide nog wat olie op het vuur door te verklappen dat de afvaller “neen” geantwoord heeft op de vraag of de mol kinderen heeft.

Na een felle discussie koos Jeffrey om een koffer met 0 euro te kiezen. Bahador offert zichzelf meteen ook op. Verdacht, want de mol zou immers graag 0 euro meenemen, zodat er zeker nog meer geld uit de pot verdwijnt. Maar het zijn uiteindelijk toch de andere zes deelnemers die zich schuldig voelden. En dan vooral zij die geld gebruikten om pasvragen te kopen. De anders zo onschuldige priester Pieter kocht er twee, Steve eveneens, en ook Joke liet zich verleiden om er eentje te kopen. Voelden zij zich allemaal onzeker? Zou de mol zo eenvoudig geld uit de pot nemen? Allemaal vragen om over na te denken.

Afscheid Jeffrey

Voor Jeffrey was het een drama, want hij offerde zich op en mocht geen pasvragen kopen. Hij heeft op die manier zichzelf buitenspel gezet. Opvallend is wel dat hij eerder in de aflevering zegt dat hij de mol heeft ontmaskerd. Dat hij Lloyd dan bewust 6.000 euro geeft, zou kunnen betekenen dat hij z’n verdachte was. Ook Pieter kreeg met 3.000 euro veel geld, en eerder in de aflevering koos Jeffrey ook opvallend voor Pieter als zijn copiloot in de racewagen. De vijand in de buurt houden?

De andere twee proeven vertelden ons deze week erg weinig. Voor de eerste werden de deelnemers in drie groepen verdeeld, maar het was niet duidelijk waar er daar gemold is. Het was ook een collectieve wanprestatie, want de groep pakte slechts 1.150 euro en liet 3.350 euro liggen. De tweede proef was niet veel beter, omdat Jeffrey en Pieter te weinig vragen juist wisten te beantwoorden. Op die manier voegden ze 1.000 euro aan de pot toe.

Wie heeft er kinderen?

Dat de afvaller dacht dat de mol geen kinderen heeft, hoeft helemaal niet te betekenen dat dit echt zo is. Maar toch zijn we nu geneigd om even op te zoeken welke deelnemers kinderen hebben, en dan komen we uit bij Steve, Katrien en Pascale. Is één van hen de mol?

Alles is door die psychologisch zware eliminatie helemaal overhoop gegooid. Wie zijn nu de grootste verdachten?

1. STEVE

Stilaan begint de oudste van het gezelschap zichzelf als zwakste schakel te ontpoppen. Steve viel vorige week al door de mand toen hij niet wist hoeveel tanden een kindergebit telt. En dat als dokter … Deze week verliep iedere proef waaraan hij deelnam erg moeizaam. Hij herkende de liedjes niet, en hij stuurde Jeffrey naar de verkeerde pinata’s. Ook opvallend is dat hij op de fiets heel stroef reed, terwijl hij nochtans heeft verteld dat hij met z’n dochter aan loopwedstrijden deelneemt. De voorbije weken leek z’n conditie net één van zijn sterkste punten.

Steve koos ook resoluut voor twee pasvragen en weigerde mee te werken aan de strategie om eerlijk te vertellen wat iedereen geantwoord heeft op de vraag over de kinderen. Maakt dat alles van Steve een mol of is hij juist minder verdacht geworden? Voor een goede mol valt zijn sabotage misschien wat te veel op, en de montage laat het allemaal zien.

VIER

2. PIETER

Meneer Pastoor heeft voor het eerst een andere kant laten zien in De Mol. Nochtans leek Pieter ook nu een hele tijd erg eerlijk, en misschien een beetje te eerlijk. Alles wees erop dat hij wel eens de afvaller van deze week kon zijn, zeker toen hij vertelde dat hij die vraag over de kinderen van de mol negatief had beantwoord. Pas wanneer Pieter met Gilles eventjes achter de schermen verdwijnt, gooit hij zijn priesterlijke masker af en kiest hij voor twee pasvragen, wat de groep dus veel geld kost. En op die manier heeft hij ook bijgedragen aan de uitschakeling van Jeffrey.

Pieter lijkt Bahador te verdenken. Dat klopt ook met zijn antwoord, want Baha heeft inderdaad geen kinderen. Begint Pieter een sterkere deelnemer te worden, of zou het toch zomaar kunnen dat de mol dit jaar een priester is? Aangezien T-shirts erg populair zijn in analyses sluiten we af met dit: Pieter droeg een shirt met de slogan “Think Twice“. Moeten we dat toch maar beginnen doen?

VIER

3. PASCALE

Ze neemt de leiding wanneer ze dat kan, maar dat ligt misschien in de lijn van haar beroep bij de marine. Toch zien we Pascale zelden dingen doen die haar verdacht maken. Dat kan aan de montage liggen, maar het zou ons steeds meer verwonderen als zij de mol is. Ze kiest uiteindelijk ook voor de groep en wil geen geld uitgeven aan pasvragen.

Aan de andere kant is het misschien wat gemakkelijk voor de mol om geld uit te geven aan pasvragen, niet wetende of andere kandidaten hetzelfde zullen doen.

VIER

4. LLOYD

Steeds verdachter wordt de jongste deelnemer, want Lloyd valt ook bij de andere kandidaten op. Zo hoorden we deze week zowel Pascale als Bahador de naam van Lloyd noemen op de vraag wie de mol is. Volgens Baha, die beide proeven samen met Lloyd speelde, doet hij lang niet alles goed. Bij het vervangen van de band van de safety car deed hij bijvoorbeeld telkens dezelfde handeling verkeerd, merkte Bahador.

Jeffrey gaf Lloyd de 6.000 euro, wat zou kunnen betekenen dat hij in hem een mol zag. Aan de andere kant ligt Jeffrey er nu wel uit, en Lloyd heeft geen kinderen. Dus ook redenen genoeg om hem niet te verdenken. Of moeten we misschien eens met Jacky Lafon bellen?

VIER

5. KATRIEN

Na een opvallendere week kroop Katrien weer op de achtergrond. Enkel Joke horen we haar naam zeggen als potentiële mol. Naast Steve op de fiets doet ze het echter heel goed en ze moedigt hem ook aan om door te gaan. Zelfs in de discussie op het einde van de aflevering horen we haar maar weinig. Andermaal, dat kan een keuze van de montage zijn. Zeker omdat het elke aflevering opnieuw gebeurt, moeten we Katrien in ons vizier houden.

Ze krijgt uiteindelijk maar 700 euro in handen, wat ook zou kunnen betekenen dat de rest de kans wel groot achtte dat ze zou kunnen verdwijnen. Toch zou het haar als mol ook wel goed uitkomen om niet veel geld in handen te krijgen, want de mol weet dat hij of zij zeker doorgaat en weet ook wie de afvaller normaal ging zijn.

VIER

6. JOKE

Een potentiële winnaar, maar geen mol op dit moment. Joke valt iedere keer op als een figuur die de wedstrijden probeert te winnen. In de muzikale proef is zij eigenlijk de enige die consequent goede antwoorden vindt. Voor de eliminatie wil Joke meteen de 6.000 euro pakken, wat een mol liever niet zou willen.

Als de mol kinderen heeft, dan valt Joke eveneens af. Dat ze er toch voor kiest om een pasvraag te kopen, kunnen we begrijpen na de proef van vorige week waarbij ze door Lloyd werd neergeschoten. En het wijst er ook op dat ze deze wedstrijd echt wel wil winnen.

VIER

7. BAHADOR

Dat brengt ons bij Bahador, die we vorige week nog de schaduwmol noemden. Door de montage vaak negatief in beeld gebracht, een beetje te veel om de mol te kunnen zijn. Deze week deed Bahador het veel beter. Voor hem zou Lloyd wel eens de mol kunnen zijn, ook de deelnemer waarmee hij het beste lijkt overeen te komen. Ze doen dan ook de meeste proeven samen.

Bij de verdeling van het geld laat Bahador zich heel veel horen. Opvallend is dat hij meteen voor 0 euro kiest nadat Jeffrey hetzelfde heeft gedaan. De mol zou nooit als eerste voor dat bedrag kiezen, maar nu leek het alsof Bahador zichzelf voor de groep opofferde. Wij gaan toch weer wat meer twijfelen aan de Gentenaar.

VIER

Onze mol …

Op basis van de voorbije weken moet dat dan Lloyd zijn. Eerste outsider blijft toch Bahador die we nog steeds voor geen haar vertrouwen. Katrien is zich door haar stilte ook aan het opwerken in de rangschikking. En is Steve een mol of een kandidaat die steeds moeilijker mee kan met de rest? Pieter is nu ook iets verdachter, maar een mol is hij voor ons nog niet. Joke en Pascale zijn vooral belangrijke kandidaten voor de eindzege.

Verlies: 350 euro – In de pot: 11.700

Gesponsorde artikelen