De allerbeste koffie van Vlaanderen, die kan je blijkbaar in ’t Stad vinden

De allerbeste koffie van Vlaanderen, die kan je blijkbaar in ’t Stad vinden

Je hebt als coffeelover natuurlijk je favoriete hot-spots, maar waar is nu eigenlijk de allerbeste koffie in Vlaanderen te vinden? Newplacestobe.com vroeg het aan 12.000 Vlamingen en die concludeerden dat je daarvoor in Antwerpen moet zijn. ’t Stad geeft namelijk onderdak aan coffeebar Charlie’s.

Je hebt er gegarandeerd al eens over gediscussiërd: waar verkopen ze de beste koffie in Vlaanderen en waar is dat het gezelligst? Om voor dit jaar tenminste een einde te maken aan de discussie, organiseerde website newplacestobe.com samen met koekjesfabrikant Jules Destrooper een enquete. De winnaar is Charlie’s, een koffiebar in Antwerpen.

Hoewel de shortlist eerst bepaald werd door het grote publiek, was het uiteindelijk een vakjury die besliste over de winnaar. Topbarista Mieke Meert, Kjell Dursin, die specialiseert in hospitality, trendwatcher Nicolas Block en hoofdredactrice van newplacestobe.com, Eline VandeGuhuchte gingen op bezoek bij de vijf bars die het meeste stemmen kregen en kozen de bar die volgens hen de beste koffie had.

Over Charlie’s, opgericht door de toen 25-jarige Charlotte, was de jury alvast heel lovend. De koffie is zalig stroperig, maar als je langsgaat zal de rest van de kaart je waarschijnlijk ook aanstaan. Ze hebben namelijk een pak ontbijt-opties die zeker het proberen waard zijn.

Charlie’s

Gesponsorde artikelen