De Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams wil drie albums uitbrengen in 2019

De Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams wil drie albums uitbrengen in 2019

Fans van de Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams mogen zich opmaken voor een muzikaal boerenjaar. Via Twitter heeft de artiest laten weten dat hij in 2019 niet één, niet twee, maar drie nieuwe albums wil uitbrengen.

Ryan Adams laat daarbij weinig aan de verbeelding over. “Weet je nog dat jaar waarin ik drie platen uitbracht?” schreef hij op Twitter. “Laten we dat nog een keer doen.”

Bij die tweet voegde hij ook een foto van de opnamestudio bij om alle twijfel weg te nemen.

2005, dat was het jaar waarin Ryan Adams op één jaar tijd de albums ‘Cold Roses’, ‘Jacksonville City Nights’ en ’29’ uitbracht.

Big Colors

Wanneer de eerste van de drie platen uitkomt is momenteel nog niet geweten, maar de plaat heeft al wel een titel (‘Big Colors’) en een hoes dus heel lang kan die aankondiging niet meer op zich laten wachten.

Ryan Adams is sowieso een veelschrijver. Sinds 2000 bracht hij al vijftien (!) studioalbums uit. Daarnaast releaste hij vorig jaar ook nog een verzameling b-kantjes en heeft hij al talloze ep’s uitgebracht.

In 2015 bracht Ryan Adams zijn naam en zijn muziek naar een geheel nieuw publiek omdat hij toen uitpakte met een hele coverplaat van ‘1989’ van Taylor Swift. Ryan Adams wilde de briljante songschrijverij van Swift naar eigen zeggen in de schijnwerpers zetten en scoorde toen een stevige hit met zijn versie van Bad Blood.

Sinds juni 2016 is de zanger ook officieel gescheiden van actrice Mandy Moore. Of daar iets van op te horen zal zijn op zijn drie nieuwe albums is nog niet meteen geweten.

Gesponsorde artikelen