De beste cadeaus voor Vaderdag

De beste cadeaus voor Vaderdag

Hoewel Moederdag voor de meesten van ons net achter de rug is, moeten wij ook onze vaders niet vergeten in de schijnwerper te zetten. Op 11 juni is het namelijk alweer Vaderdag. Mocht je overwegen hem een nieuwe stropdas, sokken of weer zijn favoriete parfum te geven… Niet doen! Je papa is meer waard dan zo’n afgezaagd cadeau. Hieronder nieuwe inspiratie om deze Vaderdag eens met een echte verrassing te komen.

Een sixpack voor papa

Is je vader al op een leeftijd dat een sixpack van de sportschool niet echt meer voor hem weggelegd is? Dat is geen enkel probleem! We zijn toch verzot op de andere variant. Een sixpack bier is het smakelijke alternatief voor Vaderdag. Laat de bekende merken uit de supermarkt staan en ga naar een speciaalzaak voor de mooiste speciaalbiertjes van dit seizoen en laat ze feestelijk verpakken. Misschien kunnen jullie er samen eentje nuttigen op deze feestelijke dag.

Is je vader een Whisky liefhebber? Lees dan de whiskeytips voor Vaderdag.

Een workshop BBQ-en

Is jouw vader een soort man die bij ieder zonnestraaltje direct de barbecue tevoorschijn haalt? En staat hij direct met een speciaal schort te grillen? Vind je dan ook dat hij zich teveel beperkt door het braden van hamburgers en speklapjes? Dat is jammer, wat met een barbecue kun je zoveel meer. Bijvoorbeeld heerlijke visspiesen of een heerlijk stukje rundvlees gemarineerd in – hoe kan het ook anders- bier! Tegenwoordig zijn er workshops voor het aanleren van nieuwe barbecue-technieken, bijvoorbeeld bij de BBQ Academy in Knesselare. Nog een Vaderdagcadeau waar je zelf profijt van hebt.

Steek hem in het nieuw jasje

Het is algemeen bekend dat mannen niet dol zijn op shoppen. Daarom kunnen we hem gerust een handje helpen. Loopt je vader al decennialang in dezelfde soort spijkerbroeken en net iets te grote trui? Dan wordt het tijd om je vader eens in wat hips te steken. Een mooi overhemd met print, hippe trui, een nette chino of schoenen die eens een keer niet bruin of zwart zijn. Voor je het weet heb je een vader zo goed als nieuw. Zal je moeder vast ook best leuk vinden.

“Muziek van vroeger was veel beter!”

Roept jouw vader regelmatig dat hij Level42 nog in hun beginperiode heeft zien optreden in het sportpaleis of The Golden Earring in Bozar? Dan wordt het hoog tijd dat hij kennis maakt met wat nieuwe helden. Zoek in het programma een veelbelovende nieuwe band en neem hem mee naar de zaal van zijn jeugd. Het enige nadeel is wel dat je na afloop alle verhalen over vroeger moet aanhoren. Het voordeel? Dat jullie samen een nieuwe favoriete band hebben waar jullie naar kunnen luisteren.

Toys for boys

Hoewel je het aan de buitenkant vermoedelijk niet meer kunt zien, schuilt in iedere vader nog steeds een kind. En kinderen krijgen graag mooi speelgoed. Als ze ouder zijn zelfs het liefst mooier, nieuwer en gaver. Drones zijn er in alle prijsklassen, van spotgoedkoop tot best wel prijzig. Welk bedrag je ook uitgeeft, de kans is groot dat je pa binnen no-time buiten staat om zijn nieuwe speeltje uit te proberen. Hopelijk is hij goed verzekerd. Informeer hem dan ook goed over de regels en gevaren wanneer je voor dit hightech cadeau gaat.

Een blinkend schone auto

Geen tijd of geld voor een cadeau? Dat geeft niks, ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Eén daarvan is het wassen, opruimen en stofzuigen van je vaders auto. Vaak heeft hij daar zelf geen tijd voor en dan is het extra leuk als je auto op zondagmorgen plotseling staat te blinken voor de deur. Vraag wel vooraf je moeder even om de sleutels en eventuele schoonmaaktips.

Samen een avondje uit

Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en je pa als Vaderdagcadeau uitnodigen om samen wat te gaan drinken in de kroeg. Voor jou klinkt dat misschien wat gewoontjes, maar de kans is groot dat hij reuze trots is dat hij met zijn zoon of dochter een avondje uit kan gaan. Wel een tip vooraf: voorkom dat hij dronken thuis komt, daar komt gedoe van en dat is niet de bedoeling van een Vaderdagcadeau.

Gesponsorde artikelen