Left Right
scrollTop top

De beste manier om New York te bezoeken? Met een wingsuit


De beste manier om New York te bezoeken? Met een wingsuit

Sommige dingen zal je maar één keer in je leven meemaken, en boven New York zweven in wingsuit is er daar eentje van. Red Bull zocht vijf waaghalzen uit om juist dat te doen, en gaf hen enkele GoPro-camera’s mee. Wauw!

Red Bull houdt wel van extreme avonturen. Vorig jaar lieten ze al ene Felix Baumgartner van tientallen kilometers hoog uit een ballon springen, deze keer waren enkele skydivers aan de beurt. De Oostenrijkse energiedrankmaker trommelde enkele professionele skydivers op om niet zo gek hoog boven New York uit een vliegtuig te springen. Uiteraard kregen ze ook enkele camera’s mee, zodat wij nu met hun avonturen kunnen meegenieten.
De video toont ons hoe de skydivers het zelf ervaren. Het is dan ook niet voor doetjes om tegen 170 kilometer per uur enkel in wingsuit boven een stad te zweven. Een tweede video toont bovendien hoe dicht ze bij de nieuwe Freedom Tower kwamen.Een tweede filmpje toont de aanloop naar de sprong. De deelnemers leggen uit hoe ze alle vijf elkaar blindelings moeten vertrouwen. Eén foutje kan namelijk het leven van de anderen in gevaar brengen. Ze wisten uiteindelijk echter veilig te landen op een ponton in de Hudson.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308