Left Right
scrollTop top

De betoverende cruises van Disney bezoeken volgend jaar nog meer steden in Europa


De betoverende cruises van Disney bezoeken volgend jaar nog meer steden in Europa

Disney Cruise Line breidt zijn aanbod in Europa serieus uit. De luxueuze cruises combineren een volledige Disney-beleving op het schip met bezoeken aan verschillende Europese steden. Vanaf de zomer van 2019 zal de Disney Magic, zoals het cruiseschip in Europa heet, ook starten in de haven van Rome. Sinds vorige week zijn er tickets te koop … al zijn die wel niet goedkoop.

Fans van Disney worden de laatste tijd verwend. Niet alleen kan je volgend jaar makkelijker met de Thalys naar Disneyland in Parijs gaan, het park breidt ook serieus uit. Zo komen er nieuwe themazones over Frozen en Star Wars.

Disney Cruise Line

Maar wie de échte Disney-beleving wil meemaken, moet eigenlijk kiezen voor een cruise op een van de schepen van Disney. The Walt Disney Company heeft namelijk een afdeling die cruisetochten organiseert onder de naam Disney Cruise Line.

De vloot van Disney is al meer dan 20 jaar actief en kwam ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst naar Europa voor een cruise op de Middellandse Zee. Momenteel heeft de rederij vier cruiseschepen, maar de komende vijf jaar komen daar nog eens drie nieuwe schepen bij.

Disney Magic

De plannen van Disney met zijn cruises zijn dan ook groot. Voor de Disney Magic, het oudste cruiseschip van de rederij dat de laatste jaren in Europa actief is, breken er drukke tijden aan.

In Europa heb je de keuze tussen een cruise op de Middellandse Zee of in Noord-Europa. Momenteel worden er al reizen georganiseerd vanuit drie Europese steden, namelijk Barcelona, Kopenhagen en Dover. Daar komt vanaf de zomer van 2019 ook Rome bij als vertrekhaven. Wil je voor je de boot opstapt Kopenhagen nog eens bezoeken? Lees dan hier wat je zeker niet mag missen.

Disney aan boord, toeristische citytrips aan land

Sinds vorige week kan je je plaatsje reserveren voor volgende zomer, al kost dat wel minimum 3.655 euro. Naast de nieuwe vertrekplaats worden ook nog eens zes nieuwe steden bezocht: Göteborg en Nynashamn (Stockholm) in Zweden, Toulon en Brest in Frankrijk en Cartagena in Spanje, Fredericia in Denemarken en Belfast in Noord-Ierland.

De Disney-cruises proberen dan ook een combinatie te bieden tussen de magie van films van Disney aan boord en toeristische citytrips aan land. Op de Disney Magic is plaats voor 2.700 passagiers. Aan boord zijn er fitnesscentra, zwembaden, live shows, filmpremières, vuurwerkshows en heel wat eetgelegenheden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339