De bewoners van dit huis moeten een hek plaatsen omdat mensen pizza’s op hun dak blijven gooien

De bewoners van dit huis moeten een hek plaatsen omdat mensen pizza’s op hun dak blijven gooien

Je huis uitlenen aan een televisiereeks is niet zonder risico, daar kan de familie Quintana uit Albuquerque in de Verenigde Staten over meespreken. Al zeven jaar lang worden er geregeld pizza’s op hun dak gegooid, naar aanleiding van de iconische scène uit ‘Breaking Bad’. De familie is daarom overgegaan tot actie en laat een hek bouwen rond hun eigendom. 

De bewoners van het huis dat gebruikt werd als huis van Walter White in Breaking Bad trekken aan de alarmbel. Sinds de uitzending van de aflevering Caballo Sin Nombre in 2010 worden er constant pizza’s op het dak gegooid. Fans van Breaking Bad weten natuurlijk al waarom, maar voor de rest zullen we het even uitleggen.

In de aflevering wordt crystal methdealer Walter White namelijk zo kwaad dat hij een pizza op zijn dak gooit. Een iconische scène, die het voer bleek voor copycats. Zelfs nu, meer dan zeven jaar na de uitzending van de bewuste aflevering, worden er nog steeds pizza’s op het dak gegooid door fans van de populaire reeks.

“Het is niet cool, stop alsjeblieft”

Twee jaar geleden deden de makers van de reeks al een oproep aan hun fans om te stoppen met pizza’s te gooien. “Er is niets origineel, grappig of cool aan pizza op het dak van deze vrouw gooien”, zei Vince Gilligan, bedenker van de reeks, in een podcast van de Breaking Bad spin-off Better Call Saul. “Het is niet grappig. Het is al duizenden keren gedaan. Je bent niet de eerste. Het is totaal niet cool, stop alsjeblief.”

Jonathan Banks, die Mike speelt in Breaking Bad en Better Call Saul voegde hieraan toe: “Als ik je betrap, dan kom ik achter je aan.” En misschien wel het beste argument: “Waarom zou je daar nu in hemelsnaam je pizza aan verspillen?” “We houden van onze fans”, zo besluit Gilligan. “Maar ik hou niet van die fans, ik zie ze zelfs niet als fans.”

De oproep bleek tevergeefs. Waardoor de bewoners besloten hebben om een groot ijzeren hek bouwen rond hun huis. Hopelijk hebben de pizzagooiers de boodschap nu wél begrepen.

Giphy

Gesponsorde artikelen