De bitches van IS: de jonge vrouwen die de straat terroriseren en de seksslavinnen managen

De Al-Khansa-brigade is een groep van 60 vrouwen tussen 18 en 25 die betaald worden door Islamitische Staat om op straat met geweld de naleving van hun wetten af te dwingen. Plus ze worden nu ook ingezet om de hoerenhuizen met gevangengenomen seksslavinnen voor de IS-strijders te “managen”. Ze worden steeds brutaler en hebben zelfs hun toevlucht genomen tot kruisigingen. En ja hoor, ze komen voornamelijk uit onze contreien, want volgens IS zijn jihad-vrouwen van hier “grondiger” en “fanatieker”.

Oorspronkelijk werd de Al-Khansa-brigade opgestart om mannen die in een nikab poogden te ontsnappen aan het juk van Islamitische Staat op te sporen. Maar hun rol groeide al snel uit tot meer. Onder leiding van een zekere Umm Hanza, die door uit Raqqa ontsnapte Syriërs omschreven is als “angstaanjagend, reusachtig” en “niet normaal”, groeide Al-Khansa uit tot een unit die IS nu inzet om de straten te patrouilleren en overtreders van hun strenge regels te straffen.

Opslag gehad

Om hen daarbij te helpen zijn de vrouwen allemaal geëquipeerd met een AK-47-geweer, een pistool, een zweep en een dolk. Het als vrouw laten zien van je enkels of zelfs je polsen, of gewoon op straat te lopen zonder een man, is voldoende om in elkaar geklopt te worden door Al-Khansa. De leden van de brigade krijgen van IS een maandloon van 230 dollar, plus onderdak en eten, en ze krijgen ook een militaire opleiding.

Ze hebben blijkbaar ook een loonsverhoging gekregen, van 70 dollar per maand. Sinds enkele maanden is hun takenpakket namelijk nog wat uitgebreid: de vrouwen van Al-Khansa is in grote mate het management van de bordelen van IS toevertrouwd. Daar zitten de seksslavinnen, onder meer een paar duizend Jezedi en Koerdische vrouwen en meisjes die “buitgemaakt” zijn. 

“30 keer verkracht deze morgen”

IS-strijders die nog niet “beloond” zijn met een eigen vrouw, mogen hun gangen gaan in de bordelen. Hoe erg het is, blijkt uit een opname die de Britse openbare omroep BBC kreeg van een vrouw die erin geslaagd was een telefoon te binnen te smokkelen. De jonge Jezedi-vrouw deed haar schokkende verhaal in eerste instantie via de telefoon aan Koerdische Peshmerga-strijders. 

“Als je weet waar we zitten, bombardeer ons dan alstublieft”, verklaarde ze. “Ik heb hierna toch geen leven meer, ik ga sowieso zelfmoord plegen. Andere meisjes hebben dat deze morgen al gedaan. Ik ben deze ochtend al dertig keer verkracht.”

Britse meisjes, maar ook één Belgische

De Al-Khansa brigade is overigens voornamelijk samengesteld uit vrouwen uit het Westen. Onder hen zou ook een Belgische zijn, en een Nederlandse. Maar het zouden vooral Britse vrouwen zijn die de ruggengraat van Al-Khansa vormen. Onder hen Salma en Zahra Halane, een tweeling uit Manchester, Aqsa Mahmood ook, de 20-jarige geneeskundestudente uit Schotland en Khadijah Dare, een moeder van 22 die haar familie in de steek liet om naar Syrië te trekken.

Meer
Lees meer...