De boze buren van Tomorrowland: toen waren ze nog met drie

De boze buren van Tomorrowland: toen waren ze nog met drie

Meester Griet Cnudde had het al aangekondigd: er zou in beroep gegaan worden tegen de beslissing van de rechter in kortgeding waardoor Tomorrowland dit jaar gewoon zou kunnen plaatsvinden. Vier van de zeven buurtbewoners die hadden gevraagd om het festival te verbieden haken wel af. 

Vorige week donderdag besliste een Antwerpse rechter in kortgeding dat de klacht van de buren ongegrondwas bij gebrek aan hoogdringendheid. En dat de boze buren zich volgens de rechter tot de verkeerde rechtbank hadden gewend. Als ze wilden volharden zouden ze een andere procedure moeten beginnen, zodat een rechter de zaak ten gronde kan behandelen.

Maar meester Griet Cnudde en haar cliënten beslisten om desalniettemin het vonnis in kortgeding aan te vechten. Bij Tomorrowland kregen ze vandaag het verzoekschrift waarin hoger beroep wordt aangetekend. Dat zal plaatsvinden op 21 mei. 

Gesprek mag niet

Uit dat verzoekschrift blijkt dat vier van de zeven buurtbewoners afgehaakt hebben, en er dus nog slechts drie betrokken zijn in deze procedure in hoger beroep. 

Bij Tomorrowland zijn ze vooral teleurgesteld dat een gepland gesprek met de buurtbewoners deze week niet kan plaatsvinden. Meester Cnudde heeft haar cliënten blijkbaar afgeraden om de dialoog aan te gaan met de festivalorganisatie. 

Gesponsorde artikelen