De casting voor Aladdins Jafar zou bekend zijn, maar is dat wel zo’n goed idee?

De casting voor Aladdins Jafar zou bekend zijn, maar is dat wel zo’n goed idee?

Krijgen jullie ook nog een beetje de rillingen bij het beeld van Jafar, de slechterik uit Aladdin? Hou je dan maar klaar voor de live-action-verfilming, want daar krijgt de schurk natuurlijk ook een hoofdrol. En wie Jafar gaat spelen in de Guy Ritchie-verfilming, is ook al bekend, al is niet iedereen daar even gelukkig mee.

Voor de aankomende live-action remake van Aladdin mag niemand minder dan Tom Hardy in de kleren kruipen van de duistere adviseur Jafar. Dat meent The Sun te weten. Hardy is vooral bekend voor zijn rollen in Inception, The Dark Knight Rises en Mad Max: Fury Road en is dus exact wat de Disneyfilm nodig heeft: een grote naam.

Maar is Hardy wel zo’n goede keuze? Op verschillende filmfora en facebookpagina’s wijzen fans op één groot probleem: Hardy is blank. En da’s een probleem in een film die in 2017 gemaakt wordt. Aladdin mag zich dan wel in een niet-nader-genoemd land afspelen, Aghraba zou zich toch eerder in de woestijnen van het Arabische schiereiland afspelen, of in India (of dacht je dat het paleis van de sultan per toeval wat op de Taj Mahal leek?) dan in Europa of Noord-Amerika.

Een blanke man

Daar zijn de filmmakers zich ook wel van bewust: er zijn momenteel castings aan de gang voor de twee hoofdpersonages en, dat verzekerden de producenten, die zullen wel degelijk niet blank zijn. Waarom Jafar dan net wel een blanke man zou zijn, is dus een mysterie waar zelfs de Geest geen oplossing voor heeft.

Over Geest: in de film van Guy Ritchie zal Will Smith alvast de jas van het iconische personage (ooit met de stem van Robin Williams in de tekenfilm) aandoen. Over Hardy’s aanstelling zijn nog geen officiële bekendmakingen gebeurd, dus dat wordt afwachten. Hardy of toch iemand anders? Er wordt in de Hollywoodstudio’s ijverig over een lamp gewreven om de juiste acteur te vinden.

Gesponsorde artikelen