Left Right
scrollTop top

De Croo I legt de eed af bij de koning


De Croo I eedaflegging
© Isopix

De regering Alexander De Croo I is een feit. Het team van De Croo legde om 10u20 de eed af bij koning Filip.

Het is zover, 661 dagen na de val van Michel I, heeft België opnieuw een nieuwe volwaardige federale regering. Twintig leden legden vandaag de eed af bij Koning Filip.

Twintig mensen

Die eedaflegging zag er, u raadt het al, wegens corona een beetje anders uit dan normaal. De volledige equipe is vrij groot, twintig man sterk, en die konden niet zoals normaal op 1 lijn staan. Twee rijen dan maar, met De Croo op kop.

Het hele team legde de eed af in twee talen, opvallend toch wel. Dat is niet nodig, maar een heel deel ervan deed dat zelfs ook in het Duits. Ongetwijfeld een referentie naar de eenheid waar nieuwbakken premier Alexande De Croo het gisteren over had in zijn eerste verklaring post-akkoord.

Postenverdeling

Het is voor de meeste leden van de nieuwe regering een korte nacht geweest. Gisterenochtend raakte al bekend dat de Zestien naar De Croo zou gaan, maar het was al laat toen ook finaal CD&V op het partijcongres het regeerakkoord goedkeurde.

De ploeg van De Croo is een mix tussen nieuwkomers, zoals Vincent Van Quickenborne van Open Vld en de verrassende Frank Vandenbroucke bij sp.a. Bekijk hier een korte biografie van de nieuwe regering.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539