‘De Da Vinci Code’-schrijver aangeklaagd omdat hij “een dubbelleven leidde” en een minnares had

Dan Brown Da Vinci Code Inferno
Tom Hanks en Felicity Jones in ‘Inferno’ – Columbia Pictures

Dan Brown, de schrijver van onder andere De Da Vinci Code, is aangeklaagd door z’n ex-vrouw. Volgens Blythe leidde Dan Brown tijdens de laatste jaren van hun huwelijk een dubbelleven, had hij een affaire en heeft hij haar niet de eer gegeven die ze verdiende. Blythe Brown beweert namelijk dat ze meegeholpen heeft aan de boeken van haar ex-man.

Twintig jaar zijn Dan en Blythe Brown getrouwd geweest, voor ze in 2019 uit elkaar gingen. Blythe heeft haar ex-man heel wat geholpen toen ie werkte aan z’n ondertussen wereldberoemde boeken over hoogleraar religieuze symboliek Robert Langdon.

Erkenning

Het begon allemaal met Het Bernini Mysterie in 2000. Daarna volgden nog vier boeken, De Da Vinci Code, Het Verloren Symbool, Inferno en Oorsprong. Van die vijf boeken werden er al drie verfilmd, met Tom Hanks in de hoofdrol. De verhalen over Robert Langdon zijn ondertussen een franchise geworden, die miljoenen waard is.

En daar beweert Blythe Brown een belangrijke rol in gespeeld te hebben, terwijl ze daar geen erkenning voor krijgt. Da’s één van de redenen waarom ze haar ondertussen ex-man Dan Brown aanklaagt. Daarnaast gaat ze ook niet akkoord met de manier waarop hij haar jarenlang zou voorgelogen hebben.

Dubbelleven

Dan Brown
Dan Brown – EPA

“Dan heeft een spreekwoordelijk leven vol leugens geleid voor ten minste de voorbije zes jaar”, klinkt het in de klacht van Blythe. “Hij leek de belichaming van wereldberoemde auteur, die een simpel leven leidde in z’n huis in New Hampshire, maar in werkelijkheid was hij iets helemaal anders.”

Volgens z’n ex-vrouw leidde Dan Brown een heus dubbelleven, dat zo uit één van z’n boeken zou kunnen komen. Zo zou hij jaren een affaire gehad hebben met een paardentrainster, die niet bij naam genoemd wordt. Hij zou heel wat cadeaus voor haar gekocht hebben (waaronder paarden) en zou in het geheim haar onderneming gefinancierd hebben.

Helft van de nalatenschap

Dan Brown reageerde ontzet op de beschuldigingen van z’n ex-vrouw. Hij ontkent niet wat ze zegt, maar beweert dat hij nooit gelogen heeft over hun financiën en benadrukt nog dat Blythe de helft van hun nalatenschap heeft gekregen bij de scheiding.

Gesponsorde artikelen