De dagen van Hilde Claes zijn (waarschijnlijk) geteld: Wouter Beke (CD&V) in overleg om nieuwe burgemeester te leveren

De dagen van Hilde Claes zijn (waarschijnlijk) geteld: Wouter Beke (CD&V) in overleg om nieuwe burgemeester te leveren

Het lijkt al in kruiken en kannen: Hilde Claes zal waarschijnlijk moeten aftreden als burgemeester van Hasselt na belangenvermenging voor een feest in de stad. CD&V-voorzitter Wouter Beke is vandaag persoonlijk in topoverleg geweest in Hasselt, omdat het waarschijnlijk zijn partij is die de opvolger van Claes zal leveren. 

Het begon met een opiniestuk van Hasselts oppositielid Frederick Vandeput op newsmonkey over een evenement van de Hasseltse burgemeester Hilde Claes (sp.a). Op de infoborden van de stad stond te lezen: “Burgemeester Claes nodigt jou uit voor een gezellig familiefeest”. Op de flyers die in de brievenbussen van de Hasselaren staken was zelfs het sp.a-logo te zien.

En toen bleek dat het communicatiebureau dat de stad onder de arm had genomen niemand minder dan de partner van Claes haar kabinetschef was. Die belangenvermenging zal haar waarschijnlijk erg duur komen te staan en vanuit alle hoeken wordt op haar ontslag aangedrongen.

Frederick Vandeput

Als Hilde Claes ontslag moet nemen, zal CD&V waarschijnlijk de volgende burgemeester leveren en daar is voorzitter Wouter Beke zich goed van bewust. Beke is vandaag in Hasselt geweest voor overleg met Tom Vandeput, de meest voor de hand liggende opvolger van Claes, samen met andere CD&V-schepenen Karolien Mondelaers, Gerald Corthouts en Nadja Vananroye.

Sp.a-voorzitter John Crombez heeft vandaag nog niet gecommuniceerd over een eventueel ontslag, maar het is momenteel slechts een kwestie van wachten op een persmededeling van sp.a.

Ondertussen heeft de Hasseltse afdeling van Groen z’n kartel met sp.a on hold gezet. Claes haalde zwaar uit naar de haar collega’s, die volgens haar “achterbaks” zijn en “liegen, bedriegen, belazeren en bedonderen”. Daarop besloot Groen het kartel voorlopig te breken.

newsmonkey

Gesponsorde artikelen