De deuren van Hogwarts gaan open: releasedatum Harry Potter-smartphonegame bekend

De deuren van Hogwarts gaan open: releasedatum Harry Potter-smartphonegame bekend

In afwachting van een toegangsbrief voor Hogwarts is er goed nieuws voor Harry Potter-fans. De langverwachte smartphonegame Harry Potter: Hogwarts Mystery heeft ein-de-lijk een releasedatum. En die ligt, zoals gehoopt, lekker dichtbij. Nog goed nieuws: de Hogwarts-ervaring wordt nog beter aangezien de stemmen van de leraren worden ingesproken door de originele acteurs! 

We schreven al eerder over Harry Potter: Hogwarts Mystery en waren toen al enthousiast. Eigenlijk is het spel gebaseerd op wat de fans al jaren willen, maar zonder dat ze zich een dure spelconsole moeten aanschaffen: je loopt, net als Harry Potter, door Hogwarts, je doet mee aan lessen, leert toveren én er loert gevaar om de hoek. Gelukkig leer je ook duelleren!

Nu hebben ze het spel ook gemaakt en ontwikkeld en op 25 april gaan de deuren van de grote zaal ook voor jou open. Los van de spelletjes op PlayStation en dergelijke, is het de eerste officiële smartphonegame die op de markt komt. Sinds Pokémon Go gereleased werd, is er geen spel dat zo’n hype veroorzaakte als Harry Potter: Hogwarts Mystery.

Bekijk hier de trailer voor Harry Potter: Hogwarts Mystery

Uiteraard passeren alle belangrijke personages die je op Hogwarts zou verwachten, de revue. Onder andere ook professor McGonnagal, Dumbledore, Madam Pince en professor Hooch horen. Een Snape met de stem van Alan Rickman zit er niet meer in, maar ook de Halfbloedprins is dus aanwezig in het spel. Een betere manier om echt op Hogwarts rond te lopen, is er niet, tenzij die brief toch nog komt.

In Harry Potter: Hogwarts Mystery, zullen de keuzes die je maakt, blijkbaar een serieuze invloed hebben op het spel. Je kan, tot consternatie van de echte fans die weten dat enkel de Sorteerhoed dat kan beslissen, een huis kiezen, en ook bepaalde vakken volgen. Er is dus geen vast spelverloop. Momenteel wordt het spel ook gratis ter beschikking gesteld, maar dat wil vermoedelijk wel zeggen dat je zal moeten betalen om sommige dingen sneller te laten verlopen. Denk richting Farmville of Candy Crush.

Harry Potter Go?

Dit zal de eerste Harry Potter-smartphonegame zijn, maar niet de laatste. Niantic, de makers achter Pokémon Go en Ingress, plannen nu ook een Harry Potter-remake. Die zou meer op Ingress dan op Pokémon Go lijken, waarbij je dus bepaalde locaties moet verdedigen, maar ook toverspreuken en items kan ophalen om je daarbij te helpen. De twee facties in Ingress worden dan uiteraard vier huizen.

Of het spel dezelfde hype zal veroorzaken als Pokémon Go, is twijfelachtig. Toen die laatste voor het eerst in de Play Store en App Store verscheen, veroorzaakte dat een stormloop. En Pokémon sprak meerdere generaties aan, terwijl Harry Potter verankert zit aan de millenialgeneratie. Tot dan hebben we alvast Harry Potter: Hogwarts Mysteries om te spelen. Wij weten al in welk huis we eindigen, en jullie?

Nog Harry Potter-nieuws

Het ziet er trouwens uit als een topjaar voor Harry Potter-fans: Harry Potter and The Cursed Child werd verlengd in de Londense West End. Het spel door Niantic wordt ook nog dit jaar verwacht. En uiteraard kunnen we op 14 november gaan kijken naar Fantastic Beasts and Where To Find Them: The Crimes Of Grindelwald, met Eddie Redmayne, Johnny Depp en Jude Law.

Gesponsorde artikelen