De droevigste ijsbeer ter wereld mag zijn shoppingcenter verlaten … maar moet wel nog terugkeren

De droevigste ijsbeer ter wereld mag zijn shoppingcenter verlaten … maar moet wel nog terugkeren

Er is goed en slecht nieuws voor ‘de droevigste ijsbeer ter wereld’. Hij mag eindelijk het shoppingcenter verlaten waarin hij opgesloten zit in een veel te klein park. Het slechte nieuws is dat de verhuis maar tijdelijk is, want het winkelcentrum hem wel terug halen nadat zijn park is gerenoveerd.

De ijsbeer, die Pizza heet, kwam in mei in het nieuws toen een heel zielig filmpje van hem viraal ging. De ijsbeer zit namelijk opgesloten in een shoppingcenter zodat bezoekers selfies met hem kunnen nemen. Er werd onmiddellijk een petitie opgestart om de ijsbeer vrij te krijgen. Bijna een miljoen mensen tekenden en een Engelse zoo stelde zelfs voor om Pizza een nieuwe thuis te geven. Het shoppingcenter in Guangzhou, China, wil zijn populaire ijsbeer echter niet laten gaan.

Toch is er nu dus een beetje goed nieuws voor Pizza. Omdat het shoppingcentrum zijn aquarium in het park wil renoveren, mag Pizza naar een dierenpark in het noorden van China. Daar kan hij eindelijk “frisse lucht inademen, de zon op zijn vacht voelen en de lucht zien”, zegt specialist Chinese politiek Peter Li van dierenrechtenorganisatie HSI.

Terugkeer

Het park is jammer genoeg niet van plan om Pizza daar te laten. “Afscheid nemen doet altijd pijn, maar we gaan een comfortabel park hebben voor als je terugkeert”, zegt het shoppingcentrum op het sociale medium Weibo.

“Geen enkele renovatie kan ooit voldoende zijn om een ijsbeer midden in een shoppingcenter te houden”, zegt Peter Li over die terugkeer. “We proberen hen dan ook te overtuigen om Pizza niet terug te halen.”

Bekijk hier hoe ongelukkig Pizza is in het shoppingcenter

Gesponsorde artikelen