De duurste en goedkoopste stranden in België en wereldwijd

De duurste en goedkoopste stranden in België en wereldwijd

Eindelijk! ’t Is lekker warm en de zon durft vaker te schijnen. Daarom plannen wij wel eens een dagje naar het strand of zelfs een strandvakantie in het buitenland. Maar hoeveel geef je gemiddeld uit aan een dag strand? De online reisorganisatie TravelBird berekende dit en vergeleek meer dan 300 stranden over heel de wereld.

TravelBird heeft voor de derde keer op een rij een jaarlijkse Strand Prijsindex uitgebracht. Hiervoor heeft de reisorganistaie meer dan 300 badplaatsen in meer dan 90 landen gerangschikt.

Ze hebben naar allerlei factoren gekeken die we benutten als we naar het strand gaan. Er werden vijf essentiële factoren berekend, met daarnaast ook nog de faciliteitskosten (zoals toegangsprijs en de kosten van een ligstoel). TravelBird spreekt over enkele essentiële factoren zoals de kosten van een fles zonnecrème (200ml), een fles water (500ml), een biertje (een flesje van 33cl), lunch (inclusief een drankje en dessert per persoon) en een ijsje. “De totale kosten zijn op basis van deze zes factoren berekend om betaalbaarheid en rangschikking van iedere kustbestemming vast te stellen”, klinkt het.

De prijzen in België

In België moeten we sowieso naar West-Vlaanderen gaan als we willen genieten van een echt strand. Maar als je zo weinig mogelijk wil uitgeven, moet je naar De Panne, waar één dag strand je zo’n 26,52 euro zal kosten. Westende is iets duurder en kost zo’n 26,68 euro.

Buiten die twee stranden, kosten andere stranden in België gemiddeld meer dan dertig euro per dag.

Bekijk hieronder alle prijzen van de Belgische stranden:

TravelBird

En de rest van de wereld?

Hieronder vind je dan weer de prijzen van de duurste stranden ter wereld. Als je geen dure vakantie wil, moet je zeker Anse Vata in Nieuw-Caledonië (Frans grondgebied) vermijden. Daar zou een dagje strand zo’n 78,57 euro kosten. Daarnaast zou Finale Ligure in Ligurië, Italië de tweede duurste zijn met gemiddeld zo’n 76,59 euro per dag. Yonaha Maehama Beach in Okinanwa, Japan, zou dan weer 70,32 euro kosten. Dat is heel veel geld voor één dag strand, niet?

Hieronder vind je de tien duurste stranden:

TravelBird

Goedkoopste stranden ter wereld

We hebben ook wel een beetje geluk, want TravelBird heeft ook een top tien gemaakt van de goedkoopste stranden ter wereld. Hier moet je zijn als je niet veel geld wil uitgeven aan een dagje strand. We kunnen al één ding zeggen: wie goedkoop wil bakken in de zon, moet naar Vietnam, India of Egypte.

Tien goedkoopste stranden:

TravelBird

Gesponsorde artikelen