De eerste headliner is een schoontje: Radiohead sluit Rock Werchter af op 30 juni

De eerste headliner is een schoontje: Radiohead sluit Rock Werchter af op 30 juni

Zaterdag 5 juli 2008: Sigur Rós en Radiohead op één avond, na elkaar op Rock Werchter. Als mensen ons vragen wat onze allermooiste concertervaring (tot nu toe) is, dan antwoorden wij altijd met die avond, daar. Voor het eerst sinds 2008 komt Radiohead terug naar Rock Werchter. Wie er voor hen gaat spelen, daar kunnen we alleen nog maar over dromen, maar we weten al wel dat zij de boel zullen afsluiten op vrijdag 30 juni.

Radiohead was de voorbije zomer zomer ook al in Europa `ter promotie van hun toen net verschenen album A Moon Shaped Pool, maar deed in de zomer van 2016 maar een heel beperkt aantal festivals en liveshows. We trokken toen nog naar Amsterdam om het toch te kunnen meemaken.

Vrijdag, klokslag 16u

Op vrijdagen, klokslag 16 uur hebben wij in het seizoen dat het festivalaankondigingen regent een vaste afspraak met Rock Werchter en dat is dit seizoen niet anders. We zaten er al eventjes op te wachten, maar deze week was het dan echt zo ver: om 16u zou er nieuws komen over Rock Werchter 2017, dat plaats zal vinden van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli.

Vandaag postte Rock Werchter dit op hun Facebookpagina en dus wisten we dat de tijd gekomen was.

Tickets

Tickets zijn te koop vanaf 19 november!

Arras, Best Kept Secret, Rock Werchter

De eerste bevestigingen van headliners op de naburige festivals stromen stilaan binnen en zo weten we al sinds gisteren dat de Radiohead ook zal spelen op het Arras Main Square Festival – het zusterfestival van Rock Werchter – op 2 juli en dat ze ook net over de grens zullen spelen op het geliefde Best Kept Secret Festival 18 juni.

Op beide festivals is Radiohead afsluiter van dienst en voor de fans is het beste nieuws dat kiezen verliezen is en dat ze dus hun favoriete band relatief makkelijk drie keer op één maand tijd aan het werk zullen kunnen zien met telkens een verschillende setlist.

Overigens, Arras heeft ook al de komst van System Of A Down op 30 juni bekend gemaakt, wat hen meteen ook grote kanshebbers maakt voor Rock Werchter.

Gesponsorde artikelen