De eerste KFC van België komt in Brussel-Noord!

De eerste KFC van België komt in Brussel-Noord!

KFC, da’s het keizerrijk van de kip. We weten het, ’t zal wel niet gezond zijn en zeker niet heel ecologisch, maar soms heb je gewoon zin in gefrituurde kip. Het eerste kippenpaleis zal opengaan in Brussel-Noord. 

Het is een kwestie van maanden, dan komt de eerste KFC, Kentucky Fried Chicken voor de oningewijden, aan land in België. Wat we nog niet wisten: waar het Walhalla van de gefrituurde kip zich zou installeren. Maar kijk: vandaag kondigde KFC zelf aan dat ze een optrekje hebben gekozen onder de koepels en gebouwen van het pittoreske Brussel-Noord. Nou ja, pittoresk, er passeert veel volk.

Werken voor KFC

Da’s handig voor KFC om te testen of de gebakken kip met de twaalf ‘geheime kruiden’ die in het buitenland schering en inslag is, ook in België van de grond zal gaan. Wanneer die testfase ingaat, is nog niet geweten. Maar er wordt zo’n 470 vierkante meter plaats voorzien, genoeg om 230 mensen tegelijk neer te zetten. KFC ziet het dus wel degelijk groots.

Mocht je ambities hebben om het recept van Colonel Sanders te doorgronden, of ben je gewoon keihard op zoek naar werk in Brussel, dan kan je ook bij KFC aan de slag. De keten zoekt namelijk 18 mensen om het team te versterken. Niet geschikt voor vegetariërs, de rest kan hier solliciteren.

Wanneer komt KFC naar …

Voor wie zich nu al afvraagt wanneer er een KFC in hun dorp komt, de keten is wel degelijk van plan om uit te breiden. In theorie staan er 150 Belgische KFC’s gepland, dat zijn er nog een stuk meer dan die andere Amerikaanse keten, Starbucks. Dat is mogelijk een beetje té ambitieus: McDonalds heeft in België 84 vestigingen. Vandaag maakte de hamburgerketen bekend dat er dit jaar nog 4 bijkomen.

Gesponsorde artikelen