Left Right
scrollTop top

De eerste single van Karen Damen is er en die is bijzonder symbolisch


De eerste single van Karen Damen is er en die is bijzonder symbolisch

Karen Damen heeft haar eerste single uitgebracht. ‘Een Ander Spoor’ is bijzonder symbolisch, want de titel verraadt het al: met deze single slaat Karen een heel nieuwe weg in na haar carrière als ‘de rosse van K3’. De single is het voorproevertje van Damens debuutalbum dat in maart wordt verwacht.

Karen Damen werd na haar carrière bij K3 een bekend tv-gezicht met succesvolle programma’s zoals Perfect en Camping Karen en James. Maar de core business van Karen Damen blijft toch muziek maken. Vandaag brengt ze haar eerste solosingle uit sinds ze haar regenboogjurkje aan de haak hing.

Symbolisch

‘Een Ander Spoor’ is de voorloper van het album “dat zal worden zoals ik ben”, zo zegt Karen. Aan VIER vertelt ze nog dat de nieuwe single “een opwarmer is, letterlijk en figuurlijk”. Ze is zelf heel trots op het nummer, maar laat iedereen vrij om haar muziek al dan niet goed te vinden. Voor haarzelf is het nummer heel symbolisch, want de titel verraadt dat Damen een heel nieuwe weg inslaat na haar carrière bij K3.

Je kan de single downloaden op Spotify en iTunes.

Samenwerking met pro’s

Voor haar nieuwe album heeft Karen zich laten omringen door andere professionals, waaronder haar man, muzikant Antony Van der Wee. Hij werkte als drummer en coproducer mee aan de plaat. En er zijn nog bekende namen die zich achter Karens soloproject schaarden: gitarist Raymond Geerts die bij The Ditch speelde en tegenwoordig bij Hooverphonic zit, werkt mee als gitarist en componist voor Karen. Peter Schreurs is de toetsenist tijdens liveshows van Milk Inc en werkt ook mee aan het debuutalbum. Maar de zangeres doet ook veel zelf: ze schreef zelf alle teksten, samen met Iris Van Straten, bekend als Sabrina uit de Familie Backeljau en uit The Voice van Vlaanderen.

Josje

Ook Karen zingt in het Nederlands, net zoals haar ex-K3-collega Josje. Met de solocarrière van Josje loopt het voorlopig allemaal niet zo vlot, haar single werd niet goed onthaald en werd amper gedraaid op radiostations.

Lotto Arena

Tv-zender VIER volgt elke stap van Damen in het maken van haar debuutplaat voor het programma Karen maakt een plaat. Dat programma mogen we in het voorjaar verwachten en kort daarna hoopt Damen om in een uitverkochte Lotto Arena te mogen optreden. Tickets voor dat concert kan je hier kopen.

Ontdek hier een stukje van ‘Een Ander Spoor’


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...