De eerste trailer van Netflix-reeks over de jonge Queen Elisabeth belooft grote klasse

De eerste trailer van Netflix-reeks over de jonge Queen Elisabeth belooft grote klasse

Bij Netflix is alles in stelling gebracht om de hype rond The Crown aan te trekken. Voor die serie mogen we het zo gedevalueerde, maar in dit geval o zo ware label ‘prestigieuze dramareeks’ nog eens van stal halen, want Netflix spaarde letterlijk kosten noch moeite voor The Crown en dat is te zien aan de eerste trailer. Op 4 november wordt het eerste van – weten we nu al – zes seizoenen gelost. 

De regie en productie van The Crown liggen in handen van Peter Morgan en Andy Harries die respectievelijk schrijver en producer van de succesvolle The Queen waren, de Oscarwinnende film van ondertussen toch ook alweer tien jaar geleden over de nasleep in het Britse koningshuis na de dood van prinses Diana in 1997.

The Crown gaat verder terug in de tijd en toont ons de jonge Queen Elisabeth II en prins Charles. Er werd acht maanden opgenomen en de serie kostte zo’n 150 miljoen euro. Daarmee is The Crown meteen ook de duurste reeks van Netflix tot nog toe.

Producer van de show, Andy Harries vertelt: “We moesten de serie zo rijk en vol mogelijk maken en daar was een groot budget voor nodig; van locaties tot kostuums. Er is in de hele wereld heel veel interesse voor de Britse koninklijke familie, vooral in Amerika, dus we kregen meteen al enorm veel steun om deze show te maken.”

The Crown staat hoog op ons lijstje met niet te missen reeksen in het najaar. Op 4 november worden de eerste tien afleveringen op Netflix gegooid.

Gesponsorde artikelen