Left Right
scrollTop top

De Eiffeltoren staat vanaf nu achter … GLAS! En een bezoekje gaat véél duurder worden


De Eiffeltoren staat vanaf nu achter … GLAS! En een bezoekje gaat véél duurder worden

In Parijs zijn gisteren de werken begonnen die de Eiffeltoren moeten beschermen. Enkele maanden geleden werd al aangekondigd dat er muren rond het bekendste monument van Frankrijk zullen worden gebouwd. Die zullen drie meter hoog zijn en uit kogelvrij glas bestaan. Daarmee hoopt Parijs de toeristische attractie te wapenen tegen terroristische aanslagen.

Wanneer je de Eiffeltoren nog eens wil bezoeken, ga je misschien een beetje verloren lopen. Het monument staat nog steeds op z’n bekende plaats, maar de procedure om erop te geraken gaat veranderen. Dat is het gevolg van de golf van terroristische aanslagen die Europa teistert. Parijs ziet zich genoodzaakt om nieuwe veiligheidsmaatregelen te treffen.

De werken zijn gisteren begonnen en zullen in totaal zes maanden duren. Uiteindelijk zal de Eiffeltoren omringd zijn door een drie meter hoge muur van kogelvrij glas. De muur zal ook zeven centimeter dik zijn en moet het monument beschermen tegen aanslagen met auto’s en vrachtwagens. De barrière alleen al zou zo’n 20 miljoen euro kosten.

Wordt bezoekje duurder?

Ook tijdens de werken zullen toeristen de Eiffeltoren kunnen blijven bezoeken. Behalve de muren komen er ook nieuwe veiligheidscamera’s en de autoriteiten profiteren er ook van om het complex een nieuw laagje verf te geven. Het hele project zal Parijs uiteindelijk bijna 300 miljoen euro kosten.

Zo’n kosten kunnen natuurlijk negatieve gevolgen hebben voor de inkomprijs. En die prijsverhoging zit er helaas ook aan te komen. Volgens RTL ga je in plaats van de huidige 17 euro liefst 25 euro betalen om de Eiffeltoren te bezoeken. Dat is een verhoging van 47 procent. Officieel is die prijs nog niet, maar wel wanneer de Raad van Parijs eind deze maand z’n goedkeuring zou geven.

Slecht nieuws dus voor de ongeveer zeven miljoen toeristen die jaarlijks de Eiffeltoren bezoeken. Binnenkort wordt dat een flinke hap uit je budget voor een citytrip. Gelukkig zijn selfies met het bekende monument nog steeds gratis (al moet je er wel een muur bij nemen).

EPA

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452