De flikken belden aan bij Joëlle Milquet en je raadt NOOIT wat er toen gebeurde

Begon Joëlle Milquet (cdH) naakt de horlepiep te dansen? Ging ze op haar handen staan om geblinddoekt de grondwet te declameren? Neen, ze kreeg een huiszoekingsbevel onder haar neus! Waarna de flikken haar kabinet overhoop gooiden en haar krijsend meenamen voor ondervraging.

“Wie kan dat zijn?”, blafte Joëlle Milquet, minister van Onderwijs van de Franstalige gemeenschap, toen er werd aangebeld op haar kabinet. Een kabinetsmedewerker met een verkiezingsfolder dook onder de tafel en riep: “De Russen!” Een andere, die het verkiezingsprogramma voor 2019 zat te schrijven, kromp in elkaar en huilde: “De Spaanse inquisitie!” Een derde schoof nog snel een promobeeld van Milquet onder het tapijt en suggereerde: “De fascisten!” Toen werd de deur ingebeukt. “Haha, bijna juist, maar neen: het zijn de flikken!”, riep een zwaarbewapende politiemacht in koor.

Het kabinet van Milquet stroomde vol blauwe smurfen, die de hele tijd brulden: “Handen omhoog!” Daarbij liet elke cabinetard het verkiezingsdrukwerk vallen dat hij toevallig, geheel niet om professionele redenen, in zijn handen had.

Zes flikken werkten Milquet tegen de grond en knevelden haar. Een zevende flik nam met zijn smartphone foto’s en postte een leuk filmpje op Facebook. “Zijt ge schuldig?!”, vroeg een hoofdinspecteur. “Non!”, schreeuwde Milquet. “Hebt ge misbruik gemaakt van overheidsgeld?!”, vroeg hij. “Non!”, herhaalde Milquet. “Kunnen wij koffie en koekjes krijgen, dat praat gemakkelijker?”, voerde haar ondervrager de druk op. “Non!”, krijste Milquet ten derden male.

Tepels

Milquet bleef ‘non’ zeggen en waarschuwde de flikken dat ze enkel bekentenissen zou afleggen indien ze haar de hele nacht zouden folteren, al haar nagels één voor één zouden uittrekken, withete poken in haar romige lijf zouden porren en haar zouden onderwerpen aan een compilatie van speeches van Bart De Wever. “Brandende sigaretten in mijn tepels drukken mag, maar hoeft niet”, meldde Milquet nog toen ze spartelend werd afgevoerd naar een overvalwagen.

Na anderhalve nacht ondervraging geeft de persmagistraat van het Brusselse parket straks toelichting bij de gebruikte foltertechnieken. Over de schuld van Milquet bestaat er geen twijfel, maar iedereen is wel zeer benieuwd om te horen wanneer de christendemocratische passionara precies gekraakt is. Vooral voor politici van andere partijen is dat zeer relevante informatie.