Left Right
scrollTop top

De Grammy’s zijn uitgereikt: dit zijn de opvallendste (en lelijkste) outfits


De Grammy’s zijn uitgereikt: dit zijn de opvallendste (en lelijkste) outfits

Niet alleen muziek is belangrijk op de uitreiking van de Grammy’s, dat wisten we al langer. Opvallen op de rode loper was zondagavond dan ook opnieuw de boodschap. Een overzicht van de meest verrassende outfits? Dat vind je hier.

De Grammy’s, de belangrijkste muziekprijzen van het jaar, zijn zondagnacht voor de 61e keer uitgereikt in Los Angeles. Het was een editie vol verrassingen: een rapper (Childish Gambino) en een vrouw (Kacey Musgraves) als absolute winnaars, een surprise-appearance van voormalig First Lady Michelle Obama en een reclame-onderbreking tijdens de overwinningsspeech van Drake zijn maar enkele voorbeelden uit de uitreiking van 2019. Ook opvallend: de hoeveelheid aandacht die dit jaar naar vrouwelijke artiesten ging. Heel wat vrouwen maakten een statement, nadat vorig jaar enorm veel kritiek kwam op de overheersing van mannelijke artiesten.

Statements maken, dat doen artiesten niet alleen op het podium, maar ook op de rode loper. Die is de laatste jaren namelijk bijna even belangrijk geworden als de prijzen zelf. Veel artiesten doen dan ook hun uiterste best om hun outfit zo opvallend mogelijk te maken voor hun intrede bij de Grammy’s. Een overzicht van de opmerkelijkste verschijningen.

1. Joy Villa

Muzikaal is Joy Villa niet erg bekend. Haar verschijning op de uitreiking van de Grammy’s daarentegen, zorgt al een paar jaar voor ophef. Voor deze editie koos de Amerikaanse zangeres opnieuw een jurk die haar politieke voorkeur uitdrukt. Met haar zogenaamde walldress laat ze aan de wereld zien dat ze wel fan is van de muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Vorige edities toonde ze al dat ze achter president Trump en zijn ideeën staat met statements op haar jurken.

2. Ricky Rebel

Trump krijgt niet alleen steun van Joy Villa: ook Ricky Rebel toont met zijn opvallend pak dat hij volledig achter de Amerikaanse president staat. Op de achterkant van zijn jasje staat ‘Trump’ en vooraan lees je ‘Keep America Great‘. Helaas voor Ricky zal zijn kledingkeuze waarschijnlijk het meest memorabele aan zijn aanwezigheid op de uitreiking van de Grammy’s zijn.

3. Cardi B

Cardi B viel op zondagnacht. Ze schreef geschiedenis door als eerste vrouwelijke solo-artiest de prijs voor beste rapalbum te mogen ophalen, maar ook op de rode loper ging ze niet onopgemerkt voorbij. Hoewel de meningen over haar outfit verdeeld zijn, is een ding zeker: Cardi B heeft verrast.

Ook Twitter reageert verdeeld:

4. Tierra Whack

Iedereen heeft haar gezien, Tierra Whack. Al kwam dat niet doordat ze op het podium mocht klimmen om de award op te halen waarvoor ze genomineerd was (die van beste video). Wat haar op deze editie van de Grammy’s dan wel deed opvallen, is hoe de zangeres besliste zich te kleden voor het evenement. Daar zijn geen woorden voor.

5. Aterciopelados

Colombiaanse rockgroep Aterciopelados werd dit jaar genomineerd in de categorie ‘Best Latin Rock, Urban or Alternative Album’. Om zeker te zijn van een beeldje, ging de groep dan maar verkleed als Grammy.

6. Lady Gaga

Opvallend onopvallend zondagnacht: Lady Gaga. In tegenstelling tot wat de zangeres vroeger droeg, koos ze dit jaar voor een – naar haar normen – eenvoudige zilveren metallic jurk. De zangeres mocht maar liefst drie keer het podium op om een award in ontvangst te nemen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452