De grootste kerstmarkt in de Benelux gaat vandaag open (en héél snel weer dicht)

De grootste kerstmarkt in de Benelux gaat vandaag open (en héél snel weer dicht)

Eind november te vroeg voor kerstlichtjes, -bomen en glühwein? Niet als je het aan de organisatoren van de vroegste kerstmarkt in de Benelux vraagt. De Country and Christmas Fair gaat vandaag namelijk al van start in Utrecht, Nederland en als jij ook wil gaan, zal je er snel moeten bijzijn.

Heb jij al zin in Kerstmis maar bots je op kersthaters die je er op wijzen dat de Sint nog moet passeren? We hebben uitstekend nieuws voor je: je kan vanaf dinsdag in Nederland naar één van de grootste kerstmarkten in de Benelux en daar trekken ze er zich helemaal niets van aan dat het pas half november is.

Grootste kerstmarkt van de Benelux

De Country and Christmas Fair gaat door vanaf dinsdag 20 november tot het einde van de maand (jawel, deze kerstmarkt ruimt op voor december van start gaat) en je kan er alles vinden wat je op een traditionele kerstmarkt verwacht. Lampjes, bomen, cadeautjes en glühwein zijn allemaal present, maar het is ook een country fair en dus zal je er ook kunnen browsen in antieke meubels en delicatessen. Ze gaan er daar prat op dat ze de grootste kerstmarkt van de Benelux huizen, dus doe je wandelschoenen zeker aan.

De 10 mooiste kerstmarkten om te bezoeken (en er is ook een Belgische bij.)

Het beste stuk? De Country and Christmas Fair gaat door in de tuinen van Kasteel De Haar in Haarzuilens: een echt sprookjesachtige locatie waar elk jaar ook Elfia doorgaat, een fantasy-evenement. Een mooiere locatie kunnen wij ons nauwelijks voorstellen. Ben je dus op-en-top-kerst-geobsedeerd, dan is er maar één plaats voor jou dit weekend.

Praktisch

Hoe raak je op de fair? Uit Brussel is Haarzuilens wel een flinke twee-drie uur rijden, je boekt dus best ook een overnachting (gelukkig is de kerstmarkt ook van 10u tot 22u open). Een uitstekende reden om nog eens op citytrip te vertrekken, toch? Opgelet: tickets kosten online zo’n vijf euro minder, op voorhand eentje kopen kunnen we dus sterk aanraden.

Gesponsorde artikelen