De grootste papieren-vliegtuigjes-gooienwedstrijd ter wereld is terug en jij kan meedoen!

De grootste papieren-vliegtuigjes-gooienwedstrijd ter wereld is terug en jij kan meedoen!

De papieren vliegtuigjes zijn meer dan ooit terug. Red Bull Wings organiseert de grootste papieren-vliegtuigjes-gooienwedstrijd ter wereld en wil jou er graag bijhebben. Het belooft een uitdagende strijd te zijn waarvoor je je enkel hoeft in te schrijven voor één van de vijf ‘Qualiflyers’ die plaatsvinden op vijf verschillende locaties. Tijd om je plooitechnieken boven te halen dus.

Voor het wereldkampioenschap van Red Bull Paper Wings heb je niets meer nodig dan een blad papier. Al is een handige plooitechniek onder de knie hebben natuurlijk ook niet onbelangrijk. Hoe beter je techniek, hoe langer, verder en indrukwekkender je worp zal zijn. Lijkt plooien en gooien wel iets voor jou en ben je een student van 18 jaar of ouder? Schrijf je dan zeker in.

Qualiflyers

Voor de papieren-vliegtuigjes-gooienwedstrijd moet je je inschrijven voor één van de vijf Qualiflyers die elk in een andere studentenstad plaatsvinden. Zo zijn de verschillende locaties Louvain-La-Neuve, Gent, Leuven, Bergen en Brussel. In Brussel zal ook de nationale finale plaatsvinden. Als je het geluk aan je zijde hebt dan mag je als één van de drie Belgische winnaars de wereldfinale in Salszburg meespelen. Of beter gezegd: meegooien. Volgens Cedric Dumont, Red Bull-atleet, is je techniek en vliegtuigje simpel houden het belangrijkste. Met een gewoon blad papier kan je namelijk verdomd veel doen.

Draaien op Tomorrowland? Dat kan: zo win je de dj-wedstrijd

Meer dan 80 landen

Dit jaar gaan studenten uit meer dan 80 landen de wedstrijd aan om die ene gewilde kwalificatieplek in Salzburg voor zich te winnen. Een goede techniek zal nodig zijn want het huidige wereldrecord staat op naam van Takuo Toda uit Japan met 27,9 seconden vliegtijd en het wereldrecord lange afstand werd gevestigd door Ayoob met 64,14 meter.

Inschrijven

Voor de vijfde editie van Red Bull Paper Wings kan je je inschrijven via de website, de Red Bull Paper Wings App of via de Aerobatics challenge via het Instagramprofiel van Red Bull. Voor nog wat extra informatie kan je zeker ook de Facebookpagina van Red Bull in de gaten houden.

Word ‘king of the hill’ met Red Bull De Muur

Gesponsorde artikelen