De Hollanders staan echt massaal achter Rode Duivels blijkt nu

De Hollanders staan echt massaal achter Rode Duivels blijkt nu

Ze zijn er zelf niet bij en daar hebben we ons in België al wel vrolijk over gemaakt, maar uit een grote enquête in Nederland blijkt dat ze daar wel massaal voor onze Rode Duivels gaan supporteren nu. En de Nederlandse dames zijn nog meer uitgesproken dan de Hollandse mannen voor onze Duivels.

Meer dan 18.000 mensen reageerden op de vraag voor welk land ze zijn nu Nederland niet meedoet. Zo’n 30% antwoordde dat ze voor België zijn. Duitsland krijgt steun van ruim 18%. Het derde land is Marokko: ruim 4% zegt voor Marokko te zijn.

Gedwongen tot een keuze voor België of Duitsland kiest 62% voor België, 38% voor de Duitsers. Vrouwen zijn meer uitgesproken dan mannen voor onze Duivels: bijna 70% steunt de Rode Duivels, tegen 30% voor de Mannschaft.

Zuiden

In het zuiden van Nederland is de steun voor België het grootst: 70 tot 80% van de supporters van Willem II, NAC Breda, PSV en MVV Maastricht geeft aan de Belgen te steunen. FC Twente is de enige club waarvan de supporters in meerderheid voor Duitsland zijn. Bij FC Emmen, VVV Venlo en Roda JC is de steun voor Duitsland ook aanzienlijk, maar zelfs daar krijgt België nog net wat meer sympathie.

Het elftal van Marokko krijgt relatief de meeste steun van aanhangers van ADO Den Haag en FC Utrecht, circa 14% van die supporters is fan van Marokko.

Gesponsorde artikelen