‘De Ideale Wereld’ moet mogelijks op zoek naar een nieuwe presentator …

‘De Ideale Wereld’ moet mogelijks op zoek naar een nieuwe presentator …

‘De Ideale Wereld’ blijft, ondanks de alomtegenwoordige perswoordvoerder en een aantal van de meest memorabele sketches van 2017, doorgaan met slechts twee afleveringen per week. Tegelijk zegt ook presentator Otto-Jan Ham dat hij niet zo lang meer achter de desk van het satireprogramma blijft zitten. Sidder en beef, zijn we wel klaar voor een Ideale Wereld zonder Otto-Jan?

Al vijf jaar lang is Otto-Jan Ham de presentator van De Ideale Wereld, maar of er daarom een volgende seizoen bijkomt, wil hij niet gezegd hebben.

“Tijd rijp voor een wissel”

In Humo klinkt het dat de presentator al heeft “laten verstaan dat ik niet van plan ben om ‘De Ideale Wereld nog heel lang voor mijn rekening te nemen. Na vijf jaar is de tijd stilaan rijp voor een wissel. Volgens mij is zo’n programma ook gebaat met af en toe een andere presentator.”

De Ideale Wereld werd eerst uitgezonden op vier, en dat vijf seizoenen lang. Vervolgens kocht Canvas het format, maar er moest geknipt worden in het kostenplaatje. “En dan zeggen dat we ooit víér keer per week te zien waren”, zegt Ham nog. “Nog een jaartje en we kunnen afronden.” Of met de presentator ook de rest van het team er een punt achter zou zetten, is daarmee natuurlijk niet gezegd.

Kijkcijfers

De Ideale Wereld is nooit een kijkcijferkanon geweest, ook de verhuis naar Canvas kon dat niet rechttrekken. Op Facebook hebben Otto-Jan Ham en z’n sidekicks wel zo’n 240.000 fans. Ter vergelijking: Thuis heeft er dik tienduizend minder. Maar het publiek dat naar DIW kijkt, doet dat niet noodzakelijk op tv, maar online.

De Ideale Wereld, opnieuw op Canvas in januari

Gesponsorde artikelen